Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: wat is er zo gezond aan zeewierbrood?

Een nieuw product uitproberen als ontbijt of lunch? Er is een nieuw soort brood op de markt: zeewierbrood. Eh, wát? 
 
Ja, zeewierbrood. Het brood heeft geen groene kleur zoals de waterplant, maar smaakt volgens producent Seamore een heel klein beetje naar groente. In het zeewierbrood zit de helft minder zout dan bij gewoon brood. Daarbij bevat het méér vitaminen, mineralen en jodium dan gewoon brood. Erg gezond, dus! 
Hop, kaas erop
Je kunt het brood beleggen als elk ander soort brood. Leg er dus gerust kaas, ham of hagelslag op. Het zeewier ligt al bij ons in de winkel maar moet nog wel uit Ierland, Bretagne en Zuid-Korea worden gehaald. 
Zeewierpasta
Het brood is duurzaam, omdat het voor twintig procent uit zeewier bestaat. En zeewier heeft geen schaars land, zoet water of pesticide nodig om te groeien. Seamore, die het speciale brood ontwikkelde, maakte eerder al zeewierpasta, zeewierbacon en zeewierwraps. Deze producten kun je gewoon bij de Albert Heijn en de Plus kopen. 

Wil je het zeewierbrood eens proeven? Het is nu verkrijgbaar bij BBrood en bij de winkels van Marqt. Ook het Voedingscentrum is enthousiast over zeewier, maar waarschuwt wel dat het beperkt houdbaar is. Hier lees je er meer over.

Bron: AD.nl, Voedingscentrum. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien