Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Verrassend: dit zijn 5 nieuwe manieren om eieren te gebruiken

Koken, bakken of pocheren: je kunt veel kanten op met een ei. Maar wist je dat je eieren ook op verschillende nieuwe manieren kunt gebruiken?

Advertentie

1. Pasta

In Italië is het heel normaal om aan een bord pasta nog een gebakken eitje toe te voegen. Het kan bij elke pasta, maar het smaakt het allerlekkerste bij een romige pasta met wat knoflook. Kies voor het lekkerste resultaat in dit geval wel een sunny side up eitje.

2. Paneren

Wil je stukjes kip, een visje of wat groenten paneren voor een lekker krokant jasje? Voeg daar dan een eitje aan toe. De enigszins plakkerige textuur van ei helpt bij het binden van paneermeel.

3. Zoetigheid

Door het eiwit van eieren op te kloppen, kun je heerlijke en luchtige zoetigheden bakken. Voeg wat suiker toe aan het opgeklopte eiwit vorm met een lepel hoopjes meringue op de bakplaat en bak ze ongeveer 40 tot 60 minuten droog in de oven. Houdt de meringues goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.

4. Raspen

Een hardgekookt eitje raspen over asperges, sperziebonen of een eenvoudige salade kan de smaak een boost geven. Bovendien maak je het gerecht zo ook nog eens een stukje gezonder en voeg je extra eiwitten en vitamine A toe.

5. Bouillon

Ook een ei in je soep is helemaal niet zo’n gek idee, denk maar aan het Indonesische gerecht soto ayam. In dat geval stop je gewoon een gekookt ei in de soep. Maar je kunt ook een losgeklopt ei aan een sudderende bouillon toevoegen om de soep een romige smaak te geven.

Of je probeert een keer shakshuka te maken. Dit zijn eieren in pittige tomatensaus:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien