Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Oatmealpancakes met kersen

Mmm! Oatmealpancakes met kersen als ontbijt op een slome zondagochtend. Voor deze variant pannenkoekjes gebruiken we geen suiker, maar ahornsiroop!

Ahornsiroop is een dunne siroop die ontstaat na het inkoken van sap dat wordt getapt uit de esdoorn in Canada. Het is wat duurder, maar absoluut een van de lekkerste siropen die ik ken. Het heeft een karamelachtige smaak, bevat veel mineralen en heeft een lage glycemische indexwaarde.

Advertentie

Nodig voor 16 stuks

  • 200 g havermout (geen instant)
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 4 grote eieren, gescheiden in dooier en wit
  • 200 ml melk
  • wat boter of kokosolie om in de bakken
  • ongeveer 200 g kersen, ontpit (uit de diepvries)

Voor erover:

 • Ahornsiroop

Zo maak je het
Maal de havermout tot fijn meel in de keukenmachine. Meng dat met het bakpoeder, het zout en de kaneel in een beslagkom. Klop de dooiers door de melk en roer dat door de droge bestanddelen. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel ze door het beslag. Verhit een klein klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep een ruime eetlepel beslag in de pan en bak telkens drie pancakes tegelijk. Bak ze op niet al te hoog vuur.

Druk zodra het beslag in de pan ligt wat kersen in elke pancake. Keer ze als de bovenkant bijna droog is en bak ze nog een minuut of twee aan de andere kant. Serveer ze overgoten met siroop.

Bereiden: 25 minuten. Circa 102 kcal p.st. (bij 16 stuks, mét 1½ el siroop).

Receptuur: Yvette van Boven. Fotografie: Babar.

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien