Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: maakt olijfolie gekookte pasta minder plakkerig?

Wie pasta kookt, doet daar vaak een scheut olijfolie bij. Zo voorkom je dat de pasta aan elkaar blijft plakken. Of klopt daar eigelijk helemaal niks van?
Wij zochten het voor je uit!

Wel of geen olijfolie?

Wat blijkt: je kunt beter géén olijfolie bij de pasta gieten als die nog kookt. Dat zit zo. Olie drijft op water. En dat is precies de reden waarom het helemaal geen zin heeft om olijfolie in water met pasta te gooien. Na het koken gooi je namelijk het water en de olie in de gootsteen. Eigenlijk ben je dus heerlijke olijfolie aan het verspillen. Zonde! Ook al blijft er een klein beetje olie achter, dan nog ben je er niet bij gebaat. Dat kleine beetje maakt de pasta glibberig, waardoor de saus minder goed blijft plakken. Dus voor de smaak doet het ook niet veel goeds. Maar hoe kun je dan wel voorkomen dat je pasta aan elkaar plakt? Heel simpel: tussen het koken door gewoon even goed roeren.

Heb jij ook altijd te veel of juist te weinig pasta? Dat is vanaf nu verleden tijd:

Advertentie

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Eigen huis en tuin, South and Pepper, beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien