Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Deze onbekende fruitsoorten geven een twist aan simpele gerechten

Fruit is er in vele soorten en maten. Van simpele peren en appels tot exotische vruchten als mango, papaya en ananas. Maar er bestaan ook een aantal onbekendere fruitsoorten. Ze hebben niet alleen hilarische naam, maar maken een simpel gerecht in een handomdraai verrassend.

Eerder schreven we al over de Cumelo. Deze vrucht is een combinatie tussen een meloen en een komkommer en komt uit Italië. Maar er blijken nog meer fruitsoorten te zijn waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord.

Advertentie

Bramboos
Zoals de naam al doet vermoeden is deze vrucht een zusje van de framboos. Maar waar komt die ‘b’ dan vandaan, denk je nu? Nou, van de braam. De Bramboos is een combinatie tussen de framboos en de braam en heeft een friszure smaak. Hierdoor is de vrucht heerlijk om mee te bakken of als origineel ingrediënt voor huisgemaakte jam.

Pineberry
Het ziet er uit als een onrijpe aardbei, maar de Pineberry is allesbehalve dat. Deze kleine vruchtjes smaken niet naar aardbeien, maar naar ananas en zijn dus lekker zoet en fris. Dit maakt deze bijzondere fruitsoort ideaal om los te eten als tussendoortje, of te gebruiken als versiering in salades. Wedden dat je gasten daar wel van onder de indruk zijn?

Papple
Nog zo’n onbekende fruitsoort met een bijzondere naam. De Papple is een peer die eruit ziet als een appel, hoe grappig is dat. De smaak is verwant aan die van de peer; sappig, zoet en rauw het lekkerste om te eten. En ook heerlijk door cakes of taarten. Maak er bijvoorbeeld eens een ‘Pappletaart’ van.

Limequat
Deze kleine vruchtjes zien eruit als een soort mini citroentjes, maar zijn minder intens qua smaak dan de normale citroen. De naam is gebaseerd op de kumquat en de limoen, en de smaak is dan ook een perfecte combinatie van die 2 vruchten: zoet en zuur tegelijk. Je kunt de Limequat met schil en al opeten.

Is suiker uit fruit eigenlijk gezond?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Delicious. Beeld: iStock

Lees meer

Speel hier de snackpuzzel van dinsdag 28 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Op deze regenachtige dinsdag 28 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Lukt het jou om ‘m op te lossen?

Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien