Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Waarom je de onderkant van een bosui niet weg moet gooien

Bij het koken met bosui snijd je de onderkant van de ui eraf. Grote kans dat je die vervolgens weggooit. Zonde! De ui kan namelijk doorgroeien in water.

Bosui bewaar je het beste op een koele plek (zo rond de 12-15 graden), maar buiten de koelkast. Zo kun je bosui ongeveer een week bewaren. Langer genieten van bosui? In water groeit de ui gewoon door.

Advertentie

Bewaren in water

Je kunt bosui bewaren in een groot glas of een vaas met water. Dat kun je doen voor je het gebruikt, maar ook als je de bosui al hebt gebruikt. De onderkant van de ui hoef je namelijk niet weg te gooien, dat groeit ook door als je er al een deel af hebt gesneden.

Groen terug laten groeien

Houd minimaal 5 cm aan de onderkant over en zet deze onderkant in een glas of vaas met een beetje water. Het duurt ongeveer 2 weken voor het groen van de ui weer helemaal terug is gegroeid. Ververs om de paar dagen het water. Dit kun je een paar keer herhalen tot het groen dat teruggroeit te dun wordt.

Bosui over? Zo maak je er kruidenboter mee:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Purewow.com. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien