Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Onderzoek wijst uit: warme koffie is gezonder dan de koude variant

Je kunt koffie op vele verschillende manieren drinken: zwart, met melk of zelfs gaan voor een ijskoud kopje. Toch kun je beter voor de warme variant kiezen. Dat blijkt gezonder te zijn. 

Zo krijg je namelijk meer antioxidanten binnen. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Philadelphia.

Advertentie

Gezonder
Een groepje wetenschappers heeft de zuurtegraad en de antioxiderende eigenschappen van warme en koude koffie geanalyseerd op basis van bonen uit Brazilië, Ethiopië, Colombia, Myanmar en Mexico. Daaruit bleek dat in de hete koffie meer titreerbare zuren zitten. Deze zuren zijn verantwoordelijk voor de hogere activiteit van antioxidanten. Titreerbare zuren helpen je om al het zuurstof door je lichaam te pompen en antioxidanten zijn stoffen die beschadiging van cellen of weefsels helpen tegengaan.

Beter onderzoek
Volgens de onderzoeken zijn dit belangrijke verschillen die kunnen bepalen of koffie wel of niet gezond is voor je. Maar daarbij geven ze wel aan dat er nog aanvullend onderzoek nodig om de verschillende gezondheidseffecten van koffie beter te begrijpen.

Dol op hippe koffietenten ontdekken in een andere stad? Boek dan een weekendje naar het gezellige Brugge:

3-daagse citytrip naar Brugge
3-daagse citytrip naar Brugge
Vanaf € 99,-
Boeken

BEKIJK OOK: Zo maak je zelf heel makkelijk hartjes in je koffie:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nature.com. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien