Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Onrijpe tomaten? Op déze manier zijn ze in no time rijp

De tomaten die je uit de tomatenbak van de plaatselijke supermarkt pakt, zijn soms nog superhard. Vervelend als je diezelfde avond nog een lekkere pastasaus wil maken.

Gelukkig zijn er een paar manieren om ze sneller rijp te laten worden.

Advertentie

Banaan
Toevallig ook een banaan in huis? Naast avocado’s worden ook tomaten sneller rijp wanneer er een banaan bij ligt. Dit komt door het ethyleen, wat bananen meer produceren dan elk ander fruitsoort. Stop de tomaten dus met een banaan in een luchtige verpakking en ze zullen veel sneller rijpen. Geen banaan in huis? Een appel werkt ook.

Zon
Ook de zon versnelt het rijpingsproces. Zet de tomaatjes in een schaaltje in de vensterbank waar ze goed in de zon staan en ze zullen veel sneller rijp zijn.

Ademen
Doe (niet te veel) tomaten in een luchtige verpakking, zoals een papieren zak, kartonnen doos of een plastic zak waar je gaatjes in maakt. Ook op deze manier komt er ethyleen vrij, wat de tomaten sneller zal laten rijpen.

Moet je voor een gerecht tomaten ontvellen? Met deze tip was het nog nooit zo makkelijk:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Culy. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien