Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Afvallen? Dít eten bij je ontbijt zou wonderen doen

Dat je ontbijt heel belangrijk is, hoeven we je niet te vertellen.

Maar dat je door ’s ochtends champignons te eten afvalt, wist je net als ons vást nog niet. Dit is de opvallende conclusie in nieuw onderzoek van de Universiteit van Minnesota.

Advertentie

Libelle’s Simone dronk een maand lang elke ochtend appelazijn. Hoe ze zich daarna voelde? Je hoort het in bovenstaande video.

Verzadigd
Waarom ze zo goed zijn voor je? Champignons geven je een vol gevoel en zorgen er daarmee voor dat je minder hunkert naar snacks tussendoor, blijkt dus uit de studie. Sterker nog: champignons zouden nog verzadigender zijn dan vlees. En volgens deze onderzoekers zijn champignons in veel gevallen ook nog eens voedzamer dan vlees.

Champignons vs gehakt
Hoe de onderzoekers tot deze conclusie kwamen? Ze lieten 17 vrouwen en 15 mannen 10 dagen lang champignons óf gehakt eten, en baseerden de porties op het aantal eiwitten dat ze bevatten. De groep die champignons aten als ontbijt, voelden zich minder snel hongerig.

Vitamine D
Maar naast het beheersen van je gewicht, zouden champignons nóg een voordeel met zich meebrengen: vitamine D. En met het gebrek aan zon in de herfst- en wintermaanden, is dat broodnodig. Dus bak een lekkere omelet met champignons of verwerk die paddenstoelen in je avondeten. Inspiratie en recepten nodig? Volg Libelle Lekker en scoor het Libelle Kookboek Lijnt Lekker!

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

BEKIJK OOK:

Bron: Nieuwsblad. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien