Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dit kun je met je overgebleven oliebollen doen

Heb je nog veel oliebollen over van oud & nieuw? Zonde om weg te gooien. Je kunt er namelijk iets heel lekkers van maken: deze verrukkelijke bread & butter-pudding van oliebollen!

Dit heb je nodig:
Voor 6 personen

Advertentie

  • 75 g rozijnen
  • 4 el bruine rum (of sinaasappelsap)
  • 250 g oliebollen van de vorige dag, in boterham-dikke plakken
  • ca. 75 g boter
  • 200 ml melk
  • de zaadjes van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
  • 80 g suiker
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • poedersuiker voor de garnering
  • 1 kleinere en 1 grote ovenschaal

Zo maak je ‘m:
Doe de rozijnen in een kom en giet de rum erbij. Besmeer de plakjes oliebol met boter en leg ze dakpansgewijs in de kleine ovenschaal. Strooi de rozijnen met aanhangende rum ertussen. Verwarm de melk met de vanille en de suiker in een steelpan tot hij net aan de kook is. Klop het ei met de dooier los en schenk al kloppend de hete melk bij het ei. Giet dit mengsel over de plakjes oliebol in de ovenschaal. Dit kan ook 1 à 2 uur van tevoren. Verwarm de oven op de grillstand tot 180˚C. Zet de kleine schaal in een grotere schaal of braadslede in de oven en vul de grote schaal tot onder de rand van de kleinere met kokendheet water. Bak de pudding in 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm, bestrooid met poedersuiker. Lekker met een dot crème fraîche.

Bereidingstijd: 40 min. Kcal: ca. 777 p.p.

bread_butter_pudding

Beeld: Saskia van Osnabrugge. Bereiding: Ajda Mehmet. Receptuur: Yvette van Boven

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien