We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Overheerlijke muffins

Rum-rozijnenmuffins
Zelfs bij het ontbijt smaken ze heerlijk!

Benodigdheden circa 16 stuks

Advertentie

  • 125 g blanke rozijnen
  • 2-3 el blanke rum
  • 275 g bloem, gezeefd
  • snufje zout
  • 4 tl bakpoeder
  • merg uit 1 vanillestokje
  • 75-100 g kristalsuiker
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 125 g gesmolten boter
  • 1½ dl melk

Bereidingswijze:

  1. Week de rozijnen circa 20 min. in de rum.
  2. Meng bloem, zout, bakpoeder en vanillemerg.
  3. Klop de suiker met de eieren licht en schuimig.
  4. Voeg boter en melk toe en spatel het bloemmengsel en de geweekte rozijnen erdoor.
  5. Schep het mengsel in inge- vette muffinvormen, vul de holtes voor maximaal tweederde.
  6. Bak de muffins in 20-30 min. gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.

Bereidingstijd: circa 20 min.
Wachten: circa 20 min.
Oventijd: 20-30 min.
Circa 180 kcal p.st.

Pompoen muffins

Benodigdheden voor circa 12 stuks

  • 350 g bloem, gezeefd
  • 4 tl bakpoeder
  • 150 g bastardsuiker
  • 1-2 el kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl vanille
  • 80 ml karnemelk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 400 g pompoen, geprakt en geschilt
  • 100 g kwark

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kaneel en nootmuskaat.
  2. Klop de karnemelk, olie, eieren en vanille door elkaar.
  3. Voeg de mengsels bij elkaar.
  4. Roer het vruchtvlees van de pompoen rustig door het mengsel.
  5. Schep het mengsel in ingevette muffinvormen, vul de holtes voor maximaal tweederde.
  6. Bak de muffins in 18-20 min. gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.

Muffins met rabarber en aardbei

Benodigdheden voor circa 12 stuks

  • 100 g gesmolten boter
  • 350 g bloem, gezeefd
  • 200 g bastardsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 175 g aardbeien, in stukjes
  • 75 g rabarber, in stukjes
  • 265 ml creme fraiche
  • 65 ml zonnebloemolie
  • 3 grote eieren, losgeklopt
  • 1 tl vanille

Bereidingswijze

  1. Meng 4 el boter, 2 el bloem, 4 el suiker en 1 tl kaneel voor de garnering. Zet het mengsel even apart.
  2. Meng dan de bloem, bakpoeder, suiker, aardbeien en rabarber door elkaar.
  3. Roer de de creme fraiche, olie, eieren en vanillie rustig tot een mengsel.
  4. Voeg dan de laatste twee mengsels door elkaar.
  5. Schep het mengsel in ingevette muffinvormen, vul de holtes voor maximaal tweederde. Eindig met de garnering
  6. Bak de muffins in 18-20 min. gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.

Kookboek vol muffins
cover-muffins Trek gekregen in meer soorten muffins? In het kookboek Muffins staan 28 recepten voor bijzondere muffins die behalve overheerlijk ook nog eens gezond zijn. Maak bijvoorbeeld eens muffins met citroen en maanzaad of met kersen en havermout. Met de stap-voor-staprecepten in dit boekje kan iedereen direct aan de slag. Hartige muffins als lunch of tussendoortje ontbreken ook niet in Muffins. Ze zijn er bijvoorbeeld met maïs of met courgette.

Mark Grossman – Muffins, uitgeverij Becht
ISBN: 9789023012498, € 11,00,-
Verschenen: juni 2009.

recepten

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien