Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: zit er echt een pakje boter in een Magnum?

“Een Magnum?! Dan kun je net zo goed een pakje boter eten.” Even los van dat het ons lekkerder lijkt om een Magnum op te smikkelen dan om een kuipje roomboter uit te lepelen, dachten we bij Libelle eens uit te zoeken hoeveel er nou waar is van die uitspraak over het klassieke choco-ijsje. 

Volgens je moeder en zo’n beetje iedereen die het ooit heeft horen zeggen en maar blijft herhalen, zou één Magnum dus net zoveel calorieën als een pakje roomboter bevatten. Wil je net afkoelen met het IJsje der IJsjes, staat er weer zo’n wijsneus van die irritante ‘waarheden’ te verkondigen.

Advertentie

Pakje roomboter
Voortaan kun je de critici van repliek dienen, want één Magnum staat helemaal niet gelijk aan een pakje roomboter. Het is zelfs grote nonsens. Je zou zeven Magnums moeten eten om aan dezelfde hoeveelheid calorieën te komen.

Bovendien bevat een Magnum slechts zes procent van de hoeveelheid vet van een pakje roomboter. Inderdaad, we vergeten niet dat er aan een Magnum flink wat suiker en cacao zijn toegevoegd, maar zelfs als je die calorieën meetelt, is de Magnum nóg een veel betere keuze – calorie-technisch.

Conclusie
In een Magnum zitten volgens fabrikant Ola namelijk 260 calorieën. Dat komt niet eens in de buurt van roomboter met z’n 737 kcal per 100 gram, en dus per pakje het duizelingwekkende aantal van 1.842 kcal.

Kom maar door met dat ijs.

Maar je kunt natuurlijk ook deze mini-yoghurtijsjes maken. Die zijn zelfs gezond: 

Bron: Voedingscentrum, Ola. Beeld: iStock 

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien