Pannenkoek met ‘russische vulling’
Ingrediënten
Voor de pannenkoek:
200 gram bloem
3 eieren
Bakboter of olie
300 ml melk
Zout
Voor de vulling van 4 pannenkoeken:
200 gram gehakt
1 grootte ui
1/4 witte kool of spitskool
2 teentjes knoflook
verse peterselie
2 theelepels sambal (optioneel)
zout & peper
200 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 c.
Klop de eieren los, daarna melk toevoegen. Roer dit met de garde nog even goed door het mengsel. Voeg de bloem toe. Doe wat boter of olie in de pan en laat dit heet worden. Zorg ervoor dat de olie of boter goed in alle hoekjes van de pan komt, zodat je pannenkoek geen kans krijgt om aan te bakken. Doe beslag in de pan en bak de pannenkoek op laag vuur. Als de pannenkoek aan beide kanten lekker goudbruin gebakken is, mag hij uit de pan.
Snij de witte kool en de ui in hele fijne reepjes en zet dit kort aan met de knoflook in de pan. Rul het gehakt in een aparte pan en laat het daarna uitlekken in een zeef. Wanneer dit uitgelekt is, toevoegen aan het mengsel. Voeg nu de peterslie toe en breng op smaak met zout en peper (voeg eventueel een beetje sambal toe voor een pikante smaak).
Verdeel de vulling over een gedeelte van de pannenkoek en rol deze op. Leg op de rand waar de pannenkoek zich overlapt een beetje geraspte kaas. Strooi daarna geraspte kaas over de pannenkoek. Doe de pannenkoek nog vier minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Bron: Broodjesbalie.nl