Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Om te smullen: pannenkoekentaart met aardbeien-kokosyoghurt

Veel Nederlanders zitten thuis vanwege het coronavirus en kunnen wel wat afleiding gebruiken. Deze pannenkoekentaart met aardbeien-kokosyoghurt is een waar pronkstuk en zal het hele gezin verrassen. De kinderen kunnen helpen bij het bakken en zijn zo wel een middagje zoet. Dat wordt smullen!

Advertentie

Ingrediënten

  • Voor 1 pannenkoekentaart (16 pannenkoeken)
  • 4 eieren
  • 500 g tarwebloem
  • 600 g kokosyoghurt
  • 225 g diepvriesaardbeien
  • 1 l halfvolle melk
  • 1 tl zout
  • Vloeibare margarine
  • 500 g verse aardbeien
  • Poedersuiker, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de bevroren diepvriesaardbeien samen met de kokosyoghurt in een keukenmachine en blend tot een glad geheel. Bewaar de aardbeien-kokosyoghurt in de koelkast tot later gebruik.
  2. Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg hier de vanillesuiker en het zout aan toe. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Begin vanuit het midden te roeren met behulp van een garde en schenk al roerend beetje bij beetje de melk in de beslagkom. Neem alle bloem mee van de zijkanten en roer totdat er een vloeibaar maar dik beslag ontstaat.
  3. Verhit een koekenpan met dikke bodem 3 minuten op middelhoog vuur en voeg een scheut margarine toe aan de pan. Schenk een beetje beslag in de pan en verdeel dit door de pan te kantelen over het gehele oppervlak zodat je een dunne ronde pannenkoek krijgt. Draai zodra de natte beslagbubbeltjes verdwenen zijn de pannenkoek 1 keer om en laat de andere kant garen totdat de onderkant goudbruin gekleurd is. Zet het vuur laag en haal de pannenkoek uit de pan. Herhaal deze stap totdat het pannenkoekenbeslag op is en je een grote stapel pannenkoeken hebt. Laat de pannenkoeken afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de taart gaat maken.
  4. Leg, wanneer de pannenkoeken afgekoeld zijn, een pannenkoek op een etagère of mooi serveerbord en bestrijk de pannenkoek met een dunne laag van de aardbeien-kokosyoghurt. Herhaal deze stap en verdeel de overgebleven aardbeien-kokosyoghurt over de bovenste pannenkoek. Garneer de bovenste laag met verse aardbeien en strooi hier tot slot poedersuiker over. Het feest kan beginnen!

Kliederen met pannenkoekenbeslag? Dat is is met deze tip verleden tijd:

Nog meer lezen over koken? Bekijk dan onze special Libelle Lekker:

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Blue Band 

Lees meer

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien