Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Pasta bolognese à la prins William: met dit recept veroverde hij Kate

Het is inmiddels alweer een goede tien, twintig jaar geleden, maar prins William heeft ooit óók het studentenleven meegemaakt. Toen William tijdens zijn tijd aan de University of St. Andrews in Schotland indruk wilde maken op Kate, moest-ie gewoon zelf de keuken induiken. Met zijn pasta bolognese wist William haar hart te veroveren. Voor het goede doel deelt hij nu dat recept.

Het klassieke Italiaanse gerecht heeft een plekje gekregen in het A Taste Of Home kookboek, waarin 120 gerechten staan van bekende chefs en sterren uit het Verenigd Koninkrijk. Schijnbaar is dit een recept waarbij je de vingers aflikt, maar er is natuurlijk maar één manier om erachter te komen of het klopt: door het zelf eens te maken.

Advertentie

Pasta bolognese à la prins William

Die hartveroverende bolognesesaus van William, die wil je zelf vast ook een keer op tafel zetten. Want wat goed genoeg is voor hertogin Kate, is goed genoeg voor ons. Begin alvast met het samenstellen van je boodschappenlijstje, want de volgende ingrediënten heb je nodig.

Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Oeps! We bewaren havermout al jaren verkeerd (en zo moet het wél)

Laat jij net als de meeste mensen havermout gewoon in het geopende pak zitten, omdat je ervan uitgaat dat het toch lang houdbaar is? Helaas klopt dit niet, want ook havervlokken zijn na een tijdje over datum. Helemaal als je het niet goed bewaard.

Het is hartstikke gezond om iedere dag met havermout te ontbijten. In principe zijn rauwe havervlokken minstens een jaar houdbaar. Daarna zijn ze vaak ook nog wel goed, mits je ze correct bewaard. Maar waar moet je dan op letten?

Advertentie

Grootste fout

Het belangrijkste is dat havermout altijd op een koele, donkere en droge plaats bewaard moet worden. Je kunt een pak havervlokken prima in de keuken bewaren, maar de kelder is nog beter. De grootste fout is om het na openen in de originele verpakking te laten. Als je de zak tijdelijk verfrommelt, is het voor voedselmotten heel makkelijk om in de havermout hun eitjes te leggen. Dit heb je vaak niet door, aangezien ze dezelfde kleur hebben als de havervlokken. Maar dit kan uiteindelijk wel leiden tot een onopgemerkte mottenplaag. Iew!

Luchtdicht bewaren

Het advies is dan ook om je havervlokken na openen in een luchtdichte bak of pot te bewaren. Zo is het beschermd tegen vocht, lucht en motten. Bovendien blijven de vlokken zo het lekkerst en langst goed. Maar hoe weet je nu of je havermout nog goed is? Gebruik hiervoor al je zintuigen. Havermout heeft bijvoorbeeld een zoete, nootachtige geur en een wit met lichtbruine kleur. Kijk daarnaast ook goed of je niks ziet bewegen en proef een vlokje om te checken of de havermout niet te droog is.

Waarom het zo ontzettend gezond is om met havermout te ontbijten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Freundin.de. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Oeps! We bewaren havermout al jaren verkeerd (en zo moet het wél)

Laat jij net als de meeste mensen havermout gewoon in het geopende pak zitten, omdat je ervan uitgaat dat het toch lang houdbaar is? Helaas klopt dit niet, want ook havervlokken zijn na een tijdje over datum. Helemaal als je het niet goed bewaard.

Het is hartstikke gezond om iedere dag met havermout te ontbijten. In principe zijn rauwe havervlokken minstens een jaar houdbaar. Daarna zijn ze vaak ook nog wel goed, mits je ze correct bewaard. Maar waar moet je dan op letten?

Advertentie

Grootste fout

Het belangrijkste is dat havermout altijd op een koele, donkere en droge plaats bewaard moet worden. Je kunt een pak havervlokken prima in de keuken bewaren, maar de kelder is nog beter. De grootste fout is om het na openen in de originele verpakking te laten. Als je de zak tijdelijk verfrommelt, is het voor voedselmotten heel makkelijk om in de havermout hun eitjes te leggen. Dit heb je vaak niet door, aangezien ze dezelfde kleur hebben als de havervlokken. Maar dit kan uiteindelijk wel leiden tot een onopgemerkte mottenplaag. Iew!

Luchtdicht bewaren

Het advies is dan ook om je havervlokken na openen in een luchtdichte bak of pot te bewaren. Zo is het beschermd tegen vocht, lucht en motten. Bovendien blijven de vlokken zo het lekkerst en langst goed. Maar hoe weet je nu of je havermout nog goed is? Gebruik hiervoor al je zintuigen. Havermout heeft bijvoorbeeld een zoete, nootachtige geur en een wit met lichtbruine kleur. Kijk daarnaast ook goed of je niks ziet bewegen en proef een vlokje om te checken of de havermout niet te droog is.

Waarom het zo ontzettend gezond is om met havermout te ontbijten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Freundin.de. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wil je een gladde huid na het scheren? Zó voorkom je scheerbultjes

Als je je ooit hebt geschoren, weet je dat scheerbultjes vrijwel onvermijdelijk zijn. Er zijn een paar eenvoudige stappen die kunnen helpen deze vervelende bultjes te voorkomen. 

Scheerbultjes ontstaan door haartjes die na het scheren groeien, omkrullen en terug in je huid prikken. Die haartjes zijn dikwijls maar een millimeter lang, toch vangen ze snel bacteriën op. Als die in je huid dringen, ontstaat er een soort ontsteking waardoor de rode bultjes opduiken. Het is niet echt een infectie, maar de huid kan wel opzwellen en rood worden.

Advertentie

Oplossingen

Als je grof, dik en krullend haar hebt, heb je meer kans op scheerbultjes. Maar dat betekent niet dat je deze bultjes niet kunt voorkomen. Een oplossing is om het haar te (laten) verwijderen met laserontharing. Er groeit dan geen haar meer terug, waardoor je ook geen bultjes meer hebt. Verder kun je natuurlijk stoppen met scheren en het haar gewoon laten groeien.

Tips voor de perfecte scheerbeurt

Mocht je je toch willen scheren, dan is het ten eerste belangrijk om je huid regelmatig te exfoliëren. Je verwijdert dan de dode huidcellen, waardoor er tijdens het scheren minder obstakels zijn en de kans op irritaties kleiner is. Verder is slim om vochtinbrengende scheerschuim of -gel te gebruiken. Het scheermesjes glijdt dan met minder wrijving over je huid, waardoor de kans op irritaties kleiner is.

Niet te veel mesjes

Daarna moet je goed naar de haargroei kijken. Scheer nooit tegen de richting in. Verder is het advies om een scheermesje te kopen met minimale mesjes. Hoe meer mesjes, hoe groter het risico op scheerbultjes. Meerdere mesjes zorgen voor stoppeltjes in plaats van een gladde huid. Enkele mesjes zijn minder gevoelig voor je huid en veroorzaken daardoor minder bultjes.

Libelle’s Daphne harste haar benen in plaats van ze te scheren- zo beviel het haar:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well+good. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wil je een gladde huid na het scheren? Zó voorkom je scheerbultjes

Als je je ooit hebt geschoren, weet je dat scheerbultjes vrijwel onvermijdelijk zijn. Er zijn een paar eenvoudige stappen die kunnen helpen deze vervelende bultjes te voorkomen. 

Scheerbultjes ontstaan door haartjes die na het scheren groeien, omkrullen en terug in je huid prikken. Die haartjes zijn dikwijls maar een millimeter lang, toch vangen ze snel bacteriën op. Als die in je huid dringen, ontstaat er een soort ontsteking waardoor de rode bultjes opduiken. Het is niet echt een infectie, maar de huid kan wel opzwellen en rood worden.

Advertentie

Oplossingen

Als je grof, dik en krullend haar hebt, heb je meer kans op scheerbultjes. Maar dat betekent niet dat je deze bultjes niet kunt voorkomen. Een oplossing is om het haar te (laten) verwijderen met laserontharing. Er groeit dan geen haar meer terug, waardoor je ook geen bultjes meer hebt. Verder kun je natuurlijk stoppen met scheren en het haar gewoon laten groeien.

Tips voor de perfecte scheerbeurt

Mocht je je toch willen scheren, dan is het ten eerste belangrijk om je huid regelmatig te exfoliëren. Je verwijdert dan de dode huidcellen, waardoor er tijdens het scheren minder obstakels zijn en de kans op irritaties kleiner is. Verder is slim om vochtinbrengende scheerschuim of -gel te gebruiken. Het scheermesjes glijdt dan met minder wrijving over je huid, waardoor de kans op irritaties kleiner is.

Niet te veel mesjes

Daarna moet je goed naar de haargroei kijken. Scheer nooit tegen de richting in. Verder is het advies om een scheermesje te kopen met minimale mesjes. Hoe meer mesjes, hoe groter het risico op scheerbultjes. Meerdere mesjes zorgen voor stoppeltjes in plaats van een gladde huid. Enkele mesjes zijn minder gevoelig voor je huid en veroorzaken daardoor minder bultjes.

Libelle’s Daphne harste haar benen in plaats van ze te scheren- zo beviel het haar:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well+good. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien