Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Pastei van hachee

Hoofdgerecht voor circa 6 personen

Benodigdheden
• 1 kg magere runderlappen, in blokjes
• zout, peper
• 60 g boter of reuzel
• 5 grote uien, in ringen
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 2 el bloem
• 4 dl rode wijn
• 4 dl vleesbouillon
• 1 plak ontbijtkoek, in blokjes
• 2 kruidnagels
• 2 blaadjes laurier
• 1-2 el azijn
• 4-6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
• 1 ei, losgeklopt

Advertentie

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in de boter in 5-10 min. rondom bruin.
  2. Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
  3. Bak de ui en knoflook circa 12 min. in het achtergebleven braadvet.
  4. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem eroverheen en schep alles goed om.
  5. Verwarm de wijn en bouillon en schenk het in de pan tot het vlees nét onder staat.
  6. Voeg de ontbijtkoek, kruidnagels, laurier en azijn toe en laat de hachee afgedekt 2-2½ uur stoven op zacht vuur of in een voorverwarmde oven op circa 160°C.
  7. Schep het gerecht in een ovenvaste pasteischaal van circa 20 cm doorsnede.
  8. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap iets groter dan de schaal.
  9. Dek de schaal af met het deeg en plak het met losgeklopt ei vast op de randen.
  10. Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei en maak in het midden een gaatje.
  11. Bak de pastei 30-40 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.

Bereidingstijd: circa 2½ uur. Oventijd: 30-40 min. Circa 560 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.

hoofdgerechten uithetblad

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien