Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Patat, friet of fritten?

Het is niet erg gezond, maar wel erg lekker. De een lust graag een patatje van Bram Ladage, de ander houdt van Franse frietjes en weer iemand anders vindt grootmoeders fritten het lekkerst. Sommigen geven de voorkeur aan knapperige patat en anderen hebben ze liever niet zo doorbakken.

Frietjes zijn overal te verkrijgen, even geen zin om te koken dan rijd of loop je toch even naar de snackbar, zit je in een chic restaurant, ook dan kunnen er altijd frietjes bij geserveerd worden. Een dagje naar Belgie? Je kan kiezen uit een Brusselse wafel, een gezond smoske of Vlaamse frieten en bijna iedere Hollander zie je lopen met een zak friet met daarop een grote klodder mayonaise.

Advertentie

Smaken mogen dan verschillen, maar iedereen is het met elkaar eens dat verse papat het lekkerst is. Een van de redenen waarom Vlaamse fritten de voorkeur hebben bij vele mensen. Ook al is het makkelijk om naar snackbar om de hoek te lopen, zelf maken kost echt niet zoveel tijd als u denkt én het is stukken goedkoper. Hier een link naar iemand die in een paar simpele stappen beschrijft hoe u de lekkerste Vlaamse frieten zelf kan bakken.

Bon appetit!

Tessel Tindert: “Mijn bewondering voor mensen in de zorg groeit met de minuut”

Tessel Tindert

Premium

De ene keer dat ik met Marijke bel, klinkt ze somber, de andere keer wat opgewekter. Dan vertelt ze dat ze een goede nacht heeft gehad en dat het met Maarten wat beter gaat.

Hij ligt nog steeds aan het zuurstof in het ziekenhuis, maar hij hoeft niet naar de IC. Elke dag doe ik wat boodschappen die ik voor de deur leg. Als ik op de 4e dag met mijn boodschappentas uit de lift stap, staat haar voordeur open. In de donkere gang staat Marijke. Broos, mager en ver

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien