Holland Zingt Kerst: € 24,95 per kaart >

Zoek binnen:

Hét Sinterklaasrecept van dit jaar: de pepernoten-cheesecake

Hét Sinterklaasrecept van dit jaar: de overheerlijke pepernoten-cheesecake. We noemen: roomkaas, pepernoten en amandelen. Een caloriebommetje, maar één keer per jaar mag dat wel. Gegarandeerd smullen met pakjesavond! 

Wat heb je nodig? (voor 8 personen)

Het beslag:

  • 125 g boter
  • 250 g amandelspeculaasjes
  • 2 tl koekkruiden
  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 kuipjes Philadelphia roomkaas à 200 gram
  • 3 el suiker
  • 6 el melk
  • 250 g slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g pepernoten, gekocht of zelf gemaakt

De garnering:

  • 50 g blanke amandelen
  • pepernoten
  • truffelpepernoten
  • marsepeinen aardappeltjes

Hoe maak je het?

  1. Vet de randen en de bodem van de springvorm in. Leg een vel bakpapier op de bodem en klik de vorm vast. Knip nu een brede strook voor de rand van de vorm, en zet rondom tegen de rand. Vet de bodem en randen van de springvorm opnieuw in met boter. Smelt de boter, maal de speculaas fijn in de keukenmachine en meng met de koekkruiden door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de vorm ermee.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de roomkaas los met 3 eetlepels suiker. Breng in een steelpan de melk aan de kook en haal van het vuur. Knijp één voor één de blaadjes gelatine uit en voeg kloppend door de warme melk. Voeg nu 6 eetlepels van de opgeklopte roomkaas door het gelatinemengsel. Voeg dit weer toe aan de rest van de opgeklopte roomkaas.
  3. Neem 6 eetlepels af van de slagroom. Klopt de rest van de slagroom samen met de vanillesuiker lobbig, spatel de 6 eetlepels slagroom erdoor. Voeg de slagroom toe aan het roomkaasmengsel en dan de pepernoten. Schep het beslag in de springvorm en dek af met plasticfolie.
  4. Laat 3 uur opstijven in de ijskast. Rooster voor serveren de amandelen goudbruin. Hak ze in reepjes en garneer de taart met de amandel, pepernoten en wat marsepeinen aardappeltjes.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Fotokok en receptuur: Jacqueline Pietrowksi.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien