Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Smullen: Peren-hazelnootcrumble met koffie en kardemom

Eenvoudig en snel te maken, een verrukkelijke afsluiting van je avond met in de hoofdrol: peer! Dit dessert kan trouwens ook prima als je visite hebt die gezellig een kopje thee of koffie komen drinken.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Advertentie

  • Peertjes: 4 kleine peertjes, geschild
  • 60 ml espresso
  • 60 ml dadelstroop
  • 1 tl kardemompoeder
  • 80 ml slagroom

Hazelnootcrumble:

  • 50 g hazelnoten, gehakt
  • 75 g bloem
  • 40 g bruine suiker
  • 40 g roomboter, koud en in blokjes •
  • eventueel wat crème fraîche
    Extra: aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C.Verdeel de peren over vier schaaltjes. Meng de espresso, dadelstroop, kardemom en slagroom en verdeel de massa over de schaaltjes. Pak elk schaaltje in met aluminiumfolie en gaar het geheel 20 minuten in de oven. Maak ondertussen de crumble door alle ingrediënten in een grote schaal tussen de handen te wrijven, tot er een kruimelig deeg ontstaat. Haal de peertjes uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en verdeel de crumble over de bakjes. Schuif de peertjes terug in de oven en bak nog 15-20 minuten tot de crumble goudbruin is. Serveer de peertjes lauwwarm, eventueel met wat crème fraîche.

Bereidingstijd: 20 minuten. Oventijd: 40 minuten.

[lees-meer]

Productie: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Victor de Launay

perencrumble

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien