Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Welke van de 2 kruiden is gezonder: koriander of peterselie?

Peterselie en koriander zien er vrijwel hetzelfde uit. Toch hebben de twee wel een zeer andere smaak en zijn ze dus lekker in verschillende gerechten. Maar welke van de twee kruiden is eigenlijk gezonder?

Libelle zet de voor- en nadelen van beide varianten voor je op een rij.

Advertentie

Overeenkomsten

In zowel peterselie als koriander zitten veel vitamine C, A en K. Het zijn beide van nature een grote bron van antioxidanten, en we weten allemaal inmiddels wel dat deze heel belangrijk zijn om vrije radicalen op afstand te houden. Beide kruiden bevatten ook ontstekingsremmende en immuunondersteunende antioxidanten, flavonoïden genaamd. Koriander bevat het flavonoïde ‘quercetine’ en peterselie bevat ‘myricetine’.

Verschillen koriander en peterselie

Peterselie wordt veel gebruikt in Italiaanse, mediterrane en Zuid-Amerikaanse keukens. Het is lekker op onder andere pasta, soepen, tabbouleh en pesto. Koriander wordt meestal gebruikt in Mexicaanse en Aziatische gerechten, zoals salsa, fajitas, curry of pho.

Gezond

De smaak van koriander wordt door velen omschreven als ‘zeepachtig’ en dat is bij peterselie níet het geval. Toch zijn er qua gezondheidsvoordelen maar weinig verschillen tussen de twee kruiden te vinden. Ze zijn beide gezond en een goede manier om gerechten van een lekkere smaak te voorzien – en er tegelijkertijd een extra dosis vitamines aan toe te voegen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Mind Body Green. Beeld: iStock

peterselie versus koriander Libelle

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien