Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dít kan het nare gevolg zijn van het eten van pijnboompitten

Pijnboompitten zijn heerlijk in een salade, op je carpaccio of in een quiche. Maar wist je dat er ook een flink nadeel kan zitten aan het eten van deze multi-inzetbare pit?

Je zou namelijk goed moeten kijken waar de pitten vandaan komen. De keuringsdienst van waarde dook in de wereld van de pijnboompitten en kwam tot een bijzondere conclusie.

Advertentie

De groei

Als 1ste is het goed om te weten dat de pitjes niet direct van een boom, struik of plant afkomen. Nee, ze groeien in een soort grote dennenappels. Die moeten eerst opengebroken worden voordat de pijnboompitjes eruit gehaald kunnen worden.

Oorsprong

Er zijn 2 grote exportlanden die de pijnboompitten aanbieden. Namelijk China en Italië. In principe komen (bijna) alle pijnboompitten die wij eten uit China. Nu wil het zo zijn dat het precies bij die Chinese variant opletten geblazen is.

Foutje

Soms belanden er ‘slechte’ pijnboompitten in de Chinese productie, die jij dan weer op je bord krijgt. Deze komen van een hele andere boom, maar lijken wel erg op de goede pijnboompitten. Deze vermengde soort zijn eigenlijk helemaal niet eetbaar. Als je deze foute pitten eet, kan je voor een paar weken (!) lang een hele nare, metaalachtige smaak in je mond krijgen. Daardoor proef je bijna niks meer. Pas na een paar dagen na het eten van de pitten kan je dit verschijnsel ervaren, dus soms is het moeilijk aan elkaar te linken.

Zeker weten

Als je het risico niet wilt lopen, dan kan je het best de Italiaanse pijnboompitten kopen. Meestal staat het op de verpakking waar ze vandaan komen. Het nadeel is dat ze een stuk duurder zijn én moeilijker te vinden. Als je toch de Chinese voorgeschoteld krijgt, kan je letten op het uiteinde van de pitten. Als deze donker van kleur zijn dan is de kans groot dat het een verkeerde pit is. Niet eten, dus.

Wil je ook weten hoe je ze het beste kan roosteren? Bekijk hieronder de video:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Keuringsdienst van waarde. Beeld: iStock.

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien