Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Een vleugje zoet met hartig: pijnboompittencake met abrikozen

Geef toe: er gaat niets boven zelfgemaakte cake. Vaak is hij al op, voor hij is afgekoeld en met deze variant verbaast het ons helemaal niks. 

Dit heb je nodig voor ca. 8 personen:

Advertentie

  • 230 g roomboter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 1 vanillestok of 1 tl vanille-extract
  • 2 citroenen, de rasp; sap van 1 citroen
  • 100 g bloem
  • 100 g amandelmeel
  • snuf zout
  • 100 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 6 el pijnboompitten
    Extra: cakevorm

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de cakevorm met bakpapier. Klop de boter met de suiker luchtig met een mixer. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot ze volledig zijn opgenomen. Voeg het merg van een vanillestok, citroenrasp en -sap, bloem, amandelmeel en het zout toe en mix tot een glad beslag. Verdeel het beslag over twee kommen en roer door de ene helft de gehakte abrikozen en door de andere helft de pijnboompitten.

Schep het abrikozenbeslag in de cakevorm en vervolgens het beslag met de pijnboompitten. Bak de cake ca. 60 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake om te checken of hij gaar is. Komt de satéprikker er schoon uit, dan is de cake goed.

Bereidingstijd 20 minuten. Oventijd 60 minuten.

Receptuur: Victor de Launay. Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen.

Pijnboompittencake

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien