Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Pizza eten én afvallen? Met de 'pinsa' moet dat lukken 

Lijnen en ondertussen pizza blijven eten. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met de pinsa-pizza’s kan het. Deze pizza lijkt een steeds grotere trend te worden in Amerika.

En je kunt ze inmiddels ook in Nederland eten.

Advertentie

Extra luchtige bodem

De pinsa-pizza’s zijn niet nieuw.

Ze bestaan namelijk al sinds de oude Romeinse tijd en je herkent ze aan de ovale vorm. Een pizzabakker uit New York vertelt tegen The Independent: “Het is de oudste vorm van pizza’s maken uit Rome. Het grote verschil zit ‘m in hoe het deeg wordt klaargemaakt. Het wordt namelijk vaak gemaakt van soja– of rijstmeel, wat ervoor zorgt dat de bodem lekker luchtig en knapperig wordt.” Daarnaast is een pinsa beter verteerbaar dan een pizza, omdat het deeg langer moet rusten. Verder zorgt de samenstelling van het deeg ervoor dat er minder calorieën en minder vet inzitten.

Toppings

De toppings op een pinsa zijn meestal erg divers; van gerookte tomatensaus tot gerookte zalm. Hierdoor kun je de kaas die er normaliter wel opzit eraf laten als je écht voor een gezonde optie wilt gaan.

Waar eet je ze?

Hoewel de pinsa’s nog niet massaal in Nederlandse supermarkten worden verkocht, zijn er wel een aantal plekken op Hollandse bodem waar je ze kunt proeven: Pinsa’s in Amsterdam, Pinseria Raimondis in Leidschendam en bij Babbo Pinsa Romana & Wijn in Tilburg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VerdeMelissa – bakerylover (@gonellamelissa) on


Deze wrap-pizza met pompoen deel je liever niet met de rest:

Nog meer lezen over gezond eten? Bestel dan de nieuwe Libelle Lekker:

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Independent. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien