Pitabroodjes – De hit van Koninginnedag!
Hollandse pita-clubsandwiches
Deze clubsandwich kan in folie mee naar een lunch.
Voor 1 clubsandwich
Halveer 2 pitabroodjes overlangs tot 4 cirkels en rooster deze in een grillpan of onder de grill.
Beleg rondje 1 met 1 plak gruyère of licht belegen kaas, 1 plak gekookte ham, enkele reepjes zure augurk en wat blaadjes friséesla. Dek af met rondje 2 en beleg deze met een lepel selderijsalade, kleine blaadjes rucola, 2-3 dunne plakjes rosbief en een handje salt- en vinegarchips. Leg hierop rondje 3 en beleg deze met 1 el crème fraîche met wat fijngesneden bieslook, 2-3 dunne plakjes salami, dunne plakjes venkel en enkele plakjes hardgekookt ei. Dek af met het 4e broodrondje en steek er een lange spies door.
Bereiden: circa 15 min. Circa 445 kcal p.st.
Pitatosti met kaas
Maak ook eens een pitatosti met kaas en ham of salami.
Voor 8 stuks
• 4 pitabroodjes
• 4-8 plakken lichtbelegen kaas
• tijmblaadjes
• 1-2 rijpe tomaten, in dunne plakjes, vocht en zaadjes verwijderd
• zout, peper
Snijd en klap de broodjes open en beleg ze met kaas, tijm,
plakjes tomaat en zout en peper naar smaak. Klap de broodjes weer dicht en rooster ze 4-8 min. in een tostirooster. Halveer ze.
Bereiden: circa 20 min. Circa 190 kcal p.st.
Lees alle recepten in Libelle 17