Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Zóveel pizza's eten we gemiddeld in ons leven

Of je hem nu zelf bakt, in een restaurant eet of thuis laat bezorgen: een pizza op z’n tijd is een echt verwenmoment. Niet voor niets dat we dan ook veel, héél veel pizza’s in ons leven naar binnen werken. 

Als je zelf een fervent pizza-eter bent, kun je vast een inschatting maken. Maar dan nog, schrik niet: in ons leven eten we per persoon gemiddeld 731 (!) pizza’s, oftewel 5.847 pizzapunten.

Advertentie

Brits onderzoek
Het onderzoek is gedaan in Engeland, dus officieel geldt dit voor de Britten. Maar het verschil qua eten van pizza’s zal tussen de Britten en Nederlanders niet bizar groot zijn. Als het onderzoek alleen onder de Italianen was gehouden, was het een ander verhaal geweest.

Pepperoni
2.000 Britten deden mee aan het onderzoek en daaruit bleek ook dat de populairste pizza de pepperoni-variant is. Deze nummer één wordt opgevolgd door de traditionele margherita en daarna Hawaii. Gemiddeld eten we dus dik 700 pizza’s in ons hele leven en daar geven we maar liefst 10.778 euro aan uit. Daar zou je dus gewoon een auto van kunnen kopen. Een auto!

Maar of we ooit de verleiding zullen kunnen weerstaan? Wij betwijfelen het.

Krijg je je pizza niet in één keer op? Bewaar hem dan en bekijk de video hieronder om erachter te komen hoe je hem dan weer net zo knapperig krijgt:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Independent. Beeld: iStock

Libelle kookboekpakketten
Libelle kookboekpakketten
€ 17,90 € 10,-
Bestellen

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien