Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Even bellen met… de bedenker van pizza Marjolein: “Een Turkse pizza met twee kroketten”

Zo nu en dan zijn we dol op een vette hap. Arif Alkan van cafetaria Ten Beste in Utrecht serveert wel een hele bijzondere snack. De pizza Marjolein is het beste van twee werelden: een Turkse pizza met twee kroketten.

Advertentie

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de Pizza Marjolein te maken?

“Deze maakten we drie jaar geleden al. We hebben van alles: een Turkse pizza met frikandellen of kaassoufflés. We vinden het leuk om te experimenteren, dus zo zijn we eigenlijk op het idee gekomen.”

Wat zit er allemaal op?

“We beleggen een Turkse pizzabodem met sla, ui, een mix van verschillende sauzen en twee kroketten.”

Hoe zijn jullie op deze specifieke naam gekomen

“Dat is een grappig verhaal. Ik was deze pizza aan het bereiden voor een klant en toen vroeg een meisje dat aan de kassa stond hoe het gerecht heette dat ik aan het maken was. Ik vroeg haar naam en ze vertelde dat ze ‘Marjolein’ heette. Voor de grap antwoordde ik: ‘het heet pizza Marjolein’. Uiteindelijk is het gerecht met deze naam op de menukaart beland.”

Wordt de pizza vaak besteld?

“Ja, deze wordt heel vaak besteld. Vooral na het stappen door jongeren. Inmiddels kan dat door corona niet meer, maar nog steeds doet dit gerecht het goed.”

Pizza Marjolein

Hoe is deze snack zo populair geworden?

“Dat komt echt door social media. Soms delen mensen een foto op Instagram en dan leren anderen het weer kennen. AD schreef laatst een artikel over de pizza Marjolein en ook daarna kregen we enorm veel bestellingen binnen.”

Eet u deze pizza zelf ook weleens?

“Ik verkoop niks dat ik niet zelf heb geproefd. Als de klant vraagt of iets lekker is, wil ik daar antwoord op kunnen geven. En wat betreft deze pizza: het is écht een lekkere combinatie.”

Wat is u favoriete gerecht op het menu?

“Mijn favoriete gerecht is een Turkse pizza met döner. Echt een klassieker. De pizza Marjolein is ook heel lekker hoor, maar die kan ik niet te vaak eten. Ik moet ook aan mijn lijn denken.”

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien