Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Dít is waarom je je pizza het beste kunt opwarmen met de kaas-kant naar beneden

Pizza besteld en een restje over dat je nu wil opwarmen? Voor het lekkerste resultaat doe je dat met de kaas-kant naar beneden. Ja, echt.

Als je een afhaalpizza opwarmt, wordt het meestal vochtig en slap. Wil je de pizza lekker knapperig houden? Dat doe je zo: verwarm allereerst een koekenpan op middelhoog vuur voor een minuut of 2. Zorg dat je een koekenpan hebt met een goede antiaanbaklaag, omdat kaas snel blijft plakken.

Advertentie

Leg daarna de pizza in de pan met de kaas-kant naar beneden. Druk het voorzichtig met een spatel aan en wanneer de olie van de pizza rondom de randen begint op te hopen, kun je de pizza omdraaien. Hierna ben je nog niet klaar. Laat de pizza nog even op het vuur staan, zodat de korst lekker knapperig wordt. Let wel op dat de pizza niet verbrand.

Crunchy bite

Waarom is dít de manier waarop afhaalpizza’s moet opwarmen? Het zorgt er namelijk voor dat je pizza weer knapperig wordt. De kaas blijft lekker plakkerig en de korst krijgt weer een crunchy bite na een nachtje in de koelkast staan. Deze opwarmmethode werkt het beste met kaaspizza’s zonder al te grote stukken toppings, zoals broccoli.

Zo maak je een lekkere wrappizza met de kliekjes die je nog in huis hebt:

Meer lezen over eten? Bestel dan onze Libelle Lekker:

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€ 4,99
Bestel hier

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Purewow. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien