Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Vanavond pizza op tafel? Zó maak je die een stuk gezonder

Pizza als avondeten is lekker, maar niet de gezondste optie. Met deze tips zorg je ervoor dat je jouw pizza een gezonde upgrade geeft.

Advertentie

Pizzabodem

Vervang de standaard-pizzabodem door een gezondere variant. Zo zijn er genoeg recepten te vinden hoe je een  pizzabodem met bloemkool, quinoa of courgette kunt maken. Tegenwoordig liggen er ook kant-en-klare bloemkoolbodems in de supermarkt.

Tomatensaus

Ga niet voor tomatensaus uit een potje. Hier worden vaak suikers aan toegevoegd. Maak de saus zelf met verse tomaten, knoflook, kruiden en olijfolie. Geen fan van tomaten? Dan kun je ook wortels pureren met knoflook, kruiden en olijfolie. Hummus is ook geschikt als basis van je pizza.

Vlees

Skip de salami en ga voor een vegetarische optie. Je kunt vleesvervangers gebruiken, champignons of pulled jackfruit. Kun je echt niet zonder vlees? Ga dan voor kalkoenfilet. Dat is een stuk magerder dan salami.

Kaas

Kaas is misschien wel het ongezondste ingrediënt op pizza’s. Je kunt het natuurlijk weglaten, maar je kunt ook kiezen voor mozzarella, ricotta, geitenkaas of feta.

Groenten

Beleg je pizza met zoveel mogelijk groenten. Dit is niet alleen gezond, het zorgt er ook voor dat je een stuk sneller vol zit.

Libelle’s Chanan laat zien hoe je heel makkelijk zelf pizza maakt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair. Beeld: iStock

Lees meer

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien