Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Vanavond pizza op tafel? Zó maak je die een stuk gezonder

Pizza als avondeten is lekker, maar niet de gezondste optie. Met deze tips zorg je ervoor dat je jouw pizza een gezonde upgrade geeft.

Advertentie

Pizzabodem

Vervang de standaard-pizzabodem door een gezondere variant. Zo zijn er genoeg recepten te vinden hoe je een  pizzabodem met bloemkool, quinoa of courgette kunt maken. Tegenwoordig liggen er ook kant-en-klare bloemkoolbodems in de supermarkt.

Tomatensaus

Ga niet voor tomatensaus uit een potje. Hier worden vaak suikers aan toegevoegd. Maak de saus zelf met verse tomaten, knoflook, kruiden en olijfolie. Geen fan van tomaten? Dan kun je ook wortels pureren met knoflook, kruiden en olijfolie. Hummus is ook geschikt als basis van je pizza.

Vlees

Skip de salami en ga voor een vegetarische optie. Je kunt vleesvervangers gebruiken, champignons of pulled jackfruit. Kun je echt niet zonder vlees? Ga dan voor kalkoenfilet. Dat is een stuk magerder dan salami.

Kaas

Kaas is misschien wel het ongezondste ingrediënt op pizza’s. Je kunt het natuurlijk weglaten, maar je kunt ook kiezen voor mozzarella, ricotta, geitenkaas of feta.

Groenten

Beleg je pizza met zoveel mogelijk groenten. Dit is niet alleen gezond, het zorgt er ook voor dat je een stuk sneller vol zit.

Libelle’s Chanan laat zien hoe je heel makkelijk zelf pizza maakt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair. Beeld: iStock

Lees meer

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien