Pizza’s met tomatensaus, mozzarella en kappertjes
Voor 4 kleine pizza’s
– 1 basisrecept pizzadeeg (zie hieronder)
– 1½-2 dl tomatensaus (zie hieronder)
– 10-15 kerstomaatjes, gehalveerd
– zout, peper
– 2 el olijfolie
– 2-3 el kappertjes
– 200-250 g buffelmozzarella, in plakjes
– basilicumblaadjes
Bereidingswijze pizza
- Rol het deeg uit tot 4 superdunne cirkels.
- Bestrijk ze met tomatensaus en beleg ze met tomaatjes.
- Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er wat olijfolie over.
- Verdeel de kappertjes en mozzarella erover.
- Bak de pizza’s 12-16 min. op een ingevette bakplaat in een voorverwarmde oven op 240ºC.
- Garneer met basilicum.
Bereiden: circa 30 min. Oventijd: 12-16 min. Circa 575 kcal p.st.
Bereidingswijze pizzadeeg
Dit recept voor pizzadeeg is eenvoudig te maken. Bovendien blijft het in de diepvries enkele maanden goed.
Voor 2 pizza’s:
- Meng 2 tl gedroogde gist met 280 g bloem, 1½-1¾ dl lauwwarm water, 1 el melk, 2 el olijfolie en ½ tl zout.
- Schep het mengsel op een bebloemd werkvlak en kneed het met de handen in 10-15 min. tot een soepel deeg, dan wordt de bodem lekker krokant.
- Voeg iets meer bloem toe als het mengsel te nat is of iets meer water als het deeg te droog is.
- Vorm het deeg tot een bal, leg deze in een met olie ingevette kom en bestrijk de bovenkant dun met olijfolie.
- Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats circa 2 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Druk de lucht voorzichtig uit het deeg en laat het vervolgens afgedekt nogmaals circa 40 min. rijzen.
Bereiden: circa 25 min. Rijzen/wachten: circa 2 uur en 40 min.
Bereidingswijze tomatensaus
- Voor ca. 2 dl: laat 500 g ontvelde rijpe tomaten (of 400 g gepelde tomaten uit blik) samen met ½ fijngesneden ui, snufje tijmblaadjes en 1 blaadje laurier in een pan op hoog vuur 15-20 min. koken tot een dikke saus ontstaat.
- Breng op smaak met 1-2 el olijfolie en wat zout en peper.