1e rang kaarten voor Mamma Mia! de musical, nu €29,-

Zoek binnen:

Plantaardig snacken met deze 'vegan' chocoladecake met sinaasappel

Wie houdt er nou niet van chocoladecake? Chocolade gecombineerd met sinaasappel is een heerlijke delicatesse en deze cake is daar het bewijs van.

Het bijzondere aan deze chocoladecake is dat deze helemaal plantaardig is! Perfect dus om in november World Vegan Month te vieren. Verwarm de oven maar vast voor, het genieten kan beginnen!

Advertentie

Ingrediënten voor 10 personen

ei vervanger voor 5 eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
250 g bruine basterdsuiker
250 g Blue Band voor koken, bakken en braden
125 g pure chocolade
1 tl baking soda
1 tl appelazijn
1 tl vanille
snufje zout
rasp van 1 sinaasappel
100 g gekonfijte sinaasappel of gehakte sinassnippers
Voor het glazuur
150 g pure chocolade
1 tl sinaasappelrasp
1 el vloeibare boter

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
2. Meng in een klein bakje de ei vervanger met het water volgens de verpakking. Zet apart.
3. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
4. Mix de margarine met de bruine basterdsuiker met een staafmixer 3-5 minuten. Voeg hier het ei vervangermengsel, het zelfrijzend bakmeel, baking soda, appelazijn, vanille, de sinaasappelrasp en het zout aan toe. Roer niet te veel, zodat de cake luchtig blijft.
5. Schep de gesmolten chocolade en gekonfijte sinaasappel nu ook door het beslag.
6. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55-60 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
7. Smelt ook de chocolade voor het glazuur au bain-marie. Voeg de andere ingrediënten eraan toe.
8. Wanneer de cake is afgekoeld, kun je het glazuur over de bovenkant strijken. Versier eventueel met nog wat extra sinaasappelrasp en deze traktatie is klaar om opgegeten te worden!

Bron: Becel. Beeld: Green Food Lab.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien