Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Veganisten opgelet: déze bloem wordt de ideale visvervanger genoemd

Wil je minder vis eten, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Dan biedt deze bloem misschien uitkomst, want dit blijkt dé visvervanger te zijn.

Je hebt vast weleens iets gehoord over jackfruit. Deze vrucht is erg populair als vleesvervanger. Maar wat als je dol bent op vis, maar ook daarmee graag wilt minderen? Dan is de bananenbloem misschien je antwoord.

Advertentie

Roosjes van de bananenplant

De bananenbloem vind je aan de bananenplant. Het is de bloesem van een nog onvolgroeide tros bananen. Het zijn paarse knoppen in de vorm van een traan. De bloem bestaat uit tientallen roosjes, die uiteindelijk uitgroeien tot bananen. Om de bananenbloem te eten, worden de buitenste donkerrode schutbladeren verwijderd. Hieronder verschijnen dus allerlei kleine roosjes, die eetbaar zijn. Ook de bladeren die onder de roosjes zitten, kun je eten. Helemaal in het midden van de bloem vind je het ‘hart’. Deze witgekleurde knop wordt ook vaak gebruikt in groentegerechten of salades.

Frituren

Er zijn verschillende manieren om de bananenbloem in de keuken te gebruiken. Je kunt de bloem rauw eten, koken, stomen of frituren. De roosjes worden vaak rauw gegeten, terwijl ze in de Aziatische keuken het hart meekoken in soepen en curry’s en de bladeren stomen net als artisjok. Als je de bananenbloem het meest naar vis wilt laten smaken, kun je ‘m het beste marineren, paneren en vervolgens frituren. Zo krijg je een goed alternatief van de knapperige gebakken vis. In Engeland wordt de bloesem al veel gebruik voor een vegan fish and chips. 

Niet dezelfde voedingswaarden

Vette vis is erg gezond en bevat gezonde omega 3-vetzuren. Helaas heeft dit alternatief  niet dezelfde voedingswaarden. Bananenbloemen bevatten wel veel vitamines en mineralen, maar geen omega 3-vetzuren. Zorg er als veganist wel voor dat je deze gezonde visvetzuren binnenkrijgt, eventueel via visolie.

Wil je graag gezonder eten? De nieuwe Libelle special Gezond staat boordevol tips en recepten:

Libelle special – Gezond
Libelle special – Gezond
€4,99
Bekijk

Eet je vegetarisch of veganistisch? Zó krijg je toch al je voedingsstoffen binnen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Voedingscentrum, Elle Eten. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien