Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

6 plekken in Brussel om de lekkerste typisch Belgische gerechten te eten

Niets is leuker dan tijdens een weekend weg de voetjes onder tafel te schuiven voor een typisch gerecht van het land in kwestie. Ga je naar Brussel, dan kun je je verheugen aan heerlijke Belgische kost. Maar waar moet je zijn?

In de hoofdstad van België word je niet alleen omringd door prachtige gebouwen, ook door de geur van mosselen, garnaalkroketten, stoofvlees, frieten, konijn, stoemp en noem maar op. De Belgische keuken is een combinatie van de landelijke bereiding en de invloed van de Franse keuken.

Advertentie

Viva M’Boma
Kwaliteitsgerechten in een gezellige Brusselse sfeer; Viva M’Boma serveert héérlijke stoofvlees. Maar dat is niet het enige Belgische gerecht op de kaart: stoemp, waterzooi, ballekes in tomatensaus en wangetjes vind je hier ook. Voor degene die bij voorbaat nog niet kan kiezen, dus.
Vlaamsesteenweg 17

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Viva M’Boma (@vivamboma) op

Royal brasserie Brussel
Een klein stukje verderop én op wandelafstand van de Vismarkt en de Dansaertstraat, vind je dit trendy restaurant die de Belgische en Franse keuken combineert. Je kunt er zelf je gerecht samenstellen: aardappelen, puree of toch frietjes?
Vlaamsesteenweg 103

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YYC Adventures (@yycadventures) op

Ballekes
Gehaktballetjes, of hoe de Vlamingen het noemen; ballekes, is een echt Belgisch gerecht. Het gelijknamige restaurant Ballekes is op meerdere plekken in Brussel te vinden. Zowel voor de inrichting als de gerechten geldt: niet te moeilijk, maar goed en gezellig. Je kunt kiezen uit verschillende soorten gehaktballetjes, zoals rund, varken, kip of een vegetarische variant. Sausje erbij en o, uiteraard Vlaamse frieten.
Charleroise Steenweg 174

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🇧🇪 MEATBALLS FRIES BEERS 🇧🇪 (@ballekes) op

De Noordzee Brussel
Een typische zondagsactiviteit in het Bourgondische België: een flesje wijn en wat oesters of garnaalkroketten bestellen op een leuk pleintje en die vervolgens opeten aan een van de gezellige statafels. En dan kun je volgens ons het beste bij De Noordzee terecht.
Sint-Katelijneplein 50

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Katie Exeong. (@ihatemondaysandtuesdaysandwedn) op

Bistro Bisou
Gehaktballetjes in tomatensaus is een klassieker, maar in dit restaurant heerlijk klaargemaakt en bomvol groenten. Maar ook mosselen, stroemp én croque monsieurs serveren ze in deze hippe foodbar.
Waterloolaan 138

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bistro Bisou (@bistrobisou) op

Pistolet original Bruxelles
Het doel van dit restaurant: de pistolet, een op en top Belgisch product in ere houden. In Pistolet wordt enkel met Belgische producten gewerkt voor kraakverse broodjes. Je kunt ze vervolgens bijvoorbeeld beleggen met grijze garnalen uit Zeebrugge, échte krabsla of met authentieke Ardense hesp – of gewoon op z’n Nederlands: een broodje met ham.
Joseph Stevensstraat 24-26

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pistolet Original (@pistolet_original) op

Verblijven tijdens dit gastronomisch weekendje weg kun je het doen in familiehotel Leopold. Het hotel ligt aan de rand van het bruisende centrum en op loopafstand van de hippe en chique wijk Elsene en de wereldse wijk Matonge:

3 dagen naar Brussel
3 dagen naar Brussel
vanaf € 149,- p.p.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien