Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Verrassend lekker: polenta met mozzarella

Vrijdagavond = hapjesavond! Vergeet de toast met zalm en maak eens polenta met peperonata en mozzarella. Serveer er ook andere kleine gerechtjes bij en het weekend kan niet meer stuk.

Nodig voor 4 personen

Advertentie

  • 1,5 l melk
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • paar takjes tijm
  • 350 g maismeel
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 25 g boter
  • snuf nootmuskaat
  • (zee)zout en versgemalen zwarte peper

Voor de peperonata

  • 1 grote gele paprika
  • 1 grote rode paprika
  • ½ rode ui
  • 1 laurierblad
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el kappertjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 handje basilicumblaadjes

Zo maak je het
Breng de melk met de knoflook en tijm aan de kook en laat 20 minuten trekken. Zeef de melk en verwijder knoflook en tijm. Breng de melk weer aan de kook, voeg al roerend beetje bij beetje het maismeel toe. Blijf roeren totdat de polenta bindt en bubbelt. Voeg boter en parmezaan toe en laat deze smelten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Stort de polenta in een taartvorm en laat in de koelkast opstijven. Snijd de taart in punten en bak deze nog 10-15 minuten in de oven op 200 graden, of tot de punten mooi gebruind zijn.

Maak intussen de peperonata: snijd de paprika’s in lange repen en de ui in halve ringen. Bak ze in een koekenpan in olijfolie aan met de laurier. Blus af met azijn, breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes toe. Laat de groenten nog 10 minuten op zacht vuur gaar stoven (voeg indien nodig een scheutje water toe). Scheur de mozzarella in stukken en beleg de polenta met de peperonata en plukken mozzarella. Besprenkel met goede olijfolie en bestrooi met (zee)zout en basilicumblaadjes.

Bereiding: ca. 50 min. Kcal: ca. 667 p.p.

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Saskia van Osnabrugge

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien