Pompoenlekkers
Heb je pompoenen uitgehold voor Halloween en zit je nu met al het vruchtvlees opgescheept? Maak er een lekkere soep of voedzame puree van. Hieronder vind je allerlei recepten om deze oranje groente volop te benutten.
Pompoenpuree
Wat?
1 Pompoen
Hoe?
Verwarm de oven voor op 210 ?C. Snijd de boven- en onderkant van de pompoen af en hak hem doormidden. Verwijder met een lepel de pitten en snijd de vrucht in grote stukken. Leg de stukken op een bakplaat en bak ze gedurende 40 minuten of tot het vruchtvlees zacht is. Schep dit vervolgens uit de schil, stop alles in een keukenmachine en pureer tot er een gladde massa ontstaat.
Tip: maak je puree wat interessanter door er wat lekkers aan toe te voegen, bijvoorbeeld: gemberpoeder, een pepertje of een aantal tenen knoflook.
Spicy pompoensoep
1 pompoen
1 ui
3 tenen knoflook
1 rode peper
750 ml groentebouillon
blikje kokosmelk
snuf kerriepoeder
Hoe?
Verwarm een scheut olie in een grote pot en bak de uien, knoflook en pepers samen met het kerriepoeder. Voeg de in stukken gesneden pompoen toe en bak deze gedurende 5 minuten mee. Giet vervolgens de bouillon en de kokosmelk erbij en kook tot je gemakkelijk met een vork in de pompoen kunt prikken. Neem vervolgens een staafmixer en mix het tot een gladde puree.
Pompoentaart
500 g pompoenpuree
3 eieren
300 ml room
185 g basterdsuiker
Pakje kant-en-klaar taartdeeg
1 el gemberpoeder
1 el kaneelpoeder
Verwarm de oven voor op 180 ?C. Neem een taartvorm en bedek deze met het kant-en-klare deeg. Leg hierover een bakpapier en vul de bodem met rijst of gedroogde bonen. Bak het gedurende 10 minuten en verhoog de temperatuur dan naar 220 ?C. Neem vervolgens een grote kom en mix de puree, eieren, room, suiker en kruiden tot het een gladde massa wordt. Giet het mengsel in de bakvorm en bak het 10 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven vervolgens naar 150 ?C en laat de taart binnen 40 minuten gaar worden.
Source: beta.primal-palate.com on Pinterest
Bron: Taste