Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Alles wat je moet weten over pompoenpitolie en de gezondheidsvoordelen

De herfst komt eraan en dat betekent dat we weer volop pompoen zullen gebruiken in de keuken. Dat het vruchtvlees en de pitten lekker gezond zijn, dat weten we inmiddels wel. Maar pompoenpitolie is een nieuw, hypergezond, fenomeen. 

En wij leggen je uit wat er zo fantastisch aan is.

Advertentie

Pompoenpitolie als medicijn

Eeuwenlang worden pompoenpitten in veel delen van de wereld al gezien als natuurlijke medicijnen. Ze bevatten een hoop goede stofjes die veel positieve effecten op je lichaam hebben. Het olie van de pitten doet daar niet aan onder. Sterker nog: sommige Iraanse onderzoekers claimen dat pompoenpitolie zo gezond is, dat het zelfs mogelijk tegen kanker kan werken.

Hart-stikke gezond

Er wordt nog altijd veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit donkerbruine goedje. Maar wat we wel al weten is dat pompoenpitolie hartstikke goed voor je hart is. De olie is rijk aan omega 3 vetten, die ons beschermen tegen hart- en vaatziekten, en bevat veel goede verzuren. Daarbij zit er veel fytosterol in deze olie, wat cholesterolverlagend werkt.

Dressing

Naast de gezondheidsvoordelen van pompoenpitolie, is het ook nog eens hartstikke lekker. Je kunt het alleen beter niet gebruiken om vlees, vis of groente in te bakken. Wel is pompoenpitolie, door de nootachtige smaak, perfect door een salade. Om er zeker van te zijn dat je een goede fles pompoenpitolie koopt, kun je het beste even op het flesje kijken of de olie nog gemengd is met andere soorten olie. Om de gezondheidsvoordelen te kunnen ervaren, is pure olie namelijk wel het beste. Daarbij is het belangrijk dat de olie in een donkere glazen fles zit. Door het donkere glas komt er minder licht bij de olie. Hierdoor blijft de smaak goed en is de olie langer te gebruiken.

Ben je helemaal om van de effecten van pompoenpitolie? Gebruik hem dan in je gerechten. Zo maak je er een lekkere kruidenolie van voor over je salade!

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Realsimple. Beeld: iStock. 

pompoenpitolie

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien