Nu te koop: speciale uitgave Libelle Vrijheid 75 jaar

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: wat zijn pulled oats en waar eet je dit bij?

Pulled oats zie je ineens overal: op de menukaart van restaurants en zelsf in de supermarkt. Je kunt ze vergelijken met pulled pork, maar dan is het plantaardig. Libelle zocht uit wat dit bijzondere product precies is.

Allereerst is het handig om te weten waarvan pulled oats worden gemaakt. Het is namelijk een mix van haver, tuinbonen, erwten, koolzaadolie en zout. Het is volledig veganistisch, vrij van soja, tarwe, kunstmatige toevoeging en het is een bron van natuurlijke eiwitten. De mix wordt vermalen, gekneed en gebakken. Zo ontstaan de kleine, getrokken stukjes. Het product komt oorspronkelijk uit Finland, maar heeft nu zijn intrede gemaakt in Nederland.

Advertentie

Structuur pulled oats

Pulled pork wordt tegenwoordig vaak vervangen door pulled jackfruit. Het verschil tussen jackfruit en pulled oats is dat bij de oats de structuur nog zachter is en dat de smaak volledig neutraal is. Het is daarom wel noodzakelijk dat je de oats goed op smaak brengt met kruiden. Je gebruikt het als vervanger voor gerechten waar je normaal gesproken pulled pork of rundvlees voor gebruikt. Denk hierbij aan: broodjes, pizza’s, salades, taco’s, nacho’s, burgers of pasta’s.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gold&Green (@goldandgreenfoods) on

Zin om vegan te koken? Deze quinoa-sushi met avocado en komkommer is lekker én gezond:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Culy. Beeld: iStock

 

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien