Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Waarom je beter rauwe honing op je boterham kunt smeren

Honing is een ideale manier om je havermout of bakje yoghurt op een gezonde manier wat zoeter te maken. Ook is het perfect om je boterham mee te beleggen, al helemaal in combinatie met bijvoorbeeld stukjes appel en kaneel. Maar wist je dat je het best rauwe honing kunt gebruiken?

Daar zitten namelijk verrassend veel gezondheidsvoordelen aan.

Advertentie

Wat is rauwe honing?

Rauwe honing klinkt misschien niet erg appetijtelijk, maar het blijkt een stuk gezonder voor je te zijn dan reguliere honing uit de supermarkt. Maar wat is het eigenlijk? Het is eigenlijk de onbewerkte versie van honing en wordt ook wel ‘raathoning’ genoemd. Dit komt omdat het regelrecht uit het honingraat komt. De smaak is ietwat zachter dan je gewend bent, maar even zoet en op precies dezelfde manieren te gebruiken.

Verhitten

Normale honing uit de supermarkt wordt namelijk wél bewerkt. Om genoeg honing uit het honingraat te krijgen, wordt het in een soort speciale centrifuge geslingerd. Dit gebeurt in beide gevallen. Maar omdat honing nogal snel kan gaan kristalliseren, wordt het bij de normale variant verhit tot boven de 40 graden om dit te voorkomen. En daarmee verdwijnen er veel van de gezonde stoffen die erin zitten.

Gezondheidsvoordelen

In rauwe honing zitten alle gezonde stoffen nog wel, omdat deze niet verhit wordt. Zo is het onder andere een grote bron van mineralen zoals mangaan, ijzer, fosfor en koper. En daarnaast zit er in deze onbewerkte honingsoort ook nog eens veel vitamine B, antioxidanten en aminozuren. Ondanks het hoge suikergehalte, zorgt rauwe honing niet voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. En, je kunt het in de meeste gezondheidswinkels of natuurvoedingswinkels gewoon kopen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Mindbodygreen. Gezondetips. Beeld: iStock

rauwe honing Libelle

Lees meer

Overwin je grote en kleine angsten met de fear setting methode

fear setting methode

Bij belangrijke beslissingen spelen vaak allerlei doemscenario’s door ons hoofd, en dat kan verlammend werken. Want wat als…? Met de fear setting methode durven we, weloverwogen, wél tot actie over te gaan.

Ontslag nemen en voor jezelf beginnen, speechen op een bruiloft, alleen op vakantie gaan, je leidinggevende de waarheid zeggen, autorijden, een echtscheiding aanvragen, solliciteren op een hogere functie, koken voor een grote groep: bijna allemaal hebben we wel een droom, doel of verlangen. Iets wat we graag willen of waarvan we vinden dat we het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien