Recept - Banoffee-pie met sprinkles

Elke week vind je het lekkerste recept bij Libelle. Deze week suikerzoete taartjes & grootse baksels. Deze zelfgemaakte creaties verdienen de mooiste vorm. Bekijk hier het recept voor Banoffee-pie met sprinkles!
Benodigdheden:
Voor het korstdeeg 225 g bloem 2-3 el gekleurde, hagelslagvormige ‘sprinkles’, plus wat extra snuf zout 100 g boter, plus extra om in te vetten Paar druppels ijswater Voor de vulling 1 blikje gecondenseerde melk (400 g, bijv. van Friesche Vlag) 3 bananen 100 g mascarpone 200 ml slagroom 2 el poedersuiker evt. pure chocolade om te raspen
Hoe?
Zet het blikje gecondenseerde melk in een ruime pan met water, deksel erop en 3 uur laten koken. Zorg dat het blikje onder water blijft, vul desnoods af en toe bij, anders kan het ontploffen, echt waar! Laat het blikje daarna helemaal afkoelen. De gecondenseerde melk is nu veranderd in dikke karamel. Maal voor het deeg de bloem met het zout en de boter tot kruimels in een keukenmachine, of kneed het vlug met koude vingers. Druppel er zo veel ijswater bij dat het net mooi bij elkaar blijft. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een pievorm van 24 cm doorsnee in met boter. Kneed de sprinkles door het deeg (houd wat achter voor garnering), rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de vorm ermee. Prik in de hele bodem gaatjes met een vork en bak de pie in 30 minuten goudbruin. Laat hem goed afkoelen. Dit kan allemaal van tevoren. Smeer alle karamel uit het blikje over de taartbodem. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en verdeel die over de karamel. Klop de mascarpone los, voeg slagroom en poedersuiker toe en klop alles stijf. Bedek de taart met een dikke laag van dit mengsel. Strooi vlak voor serveren nog wat sprinkles erover (niet te vroeg, dan gaan ze afgeven). Je kunt er nog wat goede chocolade overheen raspen, maar dat hoeft niet, de taart is zo ook al érg lekker!
Bereiden:
plus wachten: 3 uur. Bakken: 30 min. Koelen & afwerken: 30 min. Circa 417 kcal p.p. (bij 10 personen).
Bekijk ook het recept voor een spetterende feesttaart of een van de andere heerlijke recepten.