Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

De smaak van vakantie: Caponata-plaattaart

Van deze Caponata-plaattaart krijg je direct een vakantiegevoel. Dit traditionele groentegerecht uit Sicilië bevat kappertjes, aubergine en buffelmozzarella. Voor je het weet, waan jij je in Italië.  

Hoofdgerecht voor 4 personen:

Advertentie

  • 4 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g cherrytomaten (uit blik)
  • 1 el suiker
  • 1 el kappertjes
  • 1 bosje basilicum
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 grote aubergine in dunne plakken
  • 2 rollen bladerdeeg, vers
  • 1 grote buffelmozzarella in stukken
  • handje goede olijven

Verhit 2 el olijfolie in een steelpan, voeg ui en knoflook toe en stoof 5 minuten. Voeg de tomaten, suiker en kappertjes toe en laat 15 minuten zacht doorkoken. Voeg de helft van basilicum toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan op het vuur. Bestrijk de plakken aubergine met 2 el olijfolie, gril ze aan beide kanten en bestrooi met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol 1 pak bladerdeeg uit op een met bak-papier beklede bakplaat. Snijd de andere rol bladerdeeg in stukken en verdeel deze over de randen, zodat een opstaande rand ontstaat. Verdeel de saus over de bladerdeegbodem, leg hier de plakken gegrilde aubergine op en verdeel de mozzarella erover.

Bak de plaattaart in 25 minuten goudbruin in de oven. Garneer met de olijven, de rest van de basilicum en eventueel wat extra olijfolie. Genieten!

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 25 minuten

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Recepten & bereiding: Victor de Launay. Productie & styling Cyn Ferdinandus. Fotografie:Eric van Lokven

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien