Recept - Coquilles met aardappeltjes, doperwtenpuree & krokant gebakken pancetta

Coquilles met aardappeltjes, doperwtenpuree & krokant gebakken pancetta Van Monique van Loon: culy.nl
Monique is de jongste van het stel, 25 jaar, maar vlak haar zeker niet uit! Toen het bloggen nog nauwelijks was uitgevonden, begon Monique er al mee en haar meidenblog werd razend populair! Nu schrijft ze met haar team elke dag over al het nieuws op culi-gebied op culy.nl. Monique heeft ook net een kookboek geschreven, want stilzitten doet ze niet: The Culy Way of Life heet het. Dit is een receptje uit het boek, een beetje aangepast voor Libelle, leuk he? En lekker hoor!
Voor 4 personen
- 12 coquilles, vers of uit de diepvries
- 600 g aardappelen
- 400 g doperwtjes uit de diepvries
- 2 eetlepels verse munt, grof gehakt
- 1 teentje knoflook, fijn geperst
- 6 plakjes pancetta
- een paar takjes verse munt
- zout & peper
- roomboter of olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de aardappelen (ongeschild) in partjes en kook ze zo’n 8 minuten in gezouten water. Giet af. Kook de bevroren doperwtjes 2 tot 3 minuten in water met een snufje zout. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze fijn. Giet de erwtjes af en doe de munt en de knoflook erbij. Pureer het geheel in een blender of met een staafmixer, houd een handje doperwten apart voor de garnering.
Breng de puree op smaak met zout en peper. Bak de pancetta krokant in een droge koekenpan. Haal eruit en leg op keukenpapier. Bak de aardappelpartjes in de pan waar de pancetta in is gebakken, zo’n 8 minuutjes totdat ze mooi goudbruin zijn. Bak vlak voor het opdienen de coquilles 1 à 2 minuten per kant in een koekenpan of grillpan, het liefst in een beetje roomboter of olijfolie.
De buitenkant moet mooi bruin worden, maar de binnenkant nog nét niet doorbakken. Serveer de coquilles met een flinke lepel doperwtjespuree, de goudbruine gebakken aardappeltjes en de krokante pancetta. U kunt de pancetta verkruimelen, of heel in plakjes laten.
Bereidingstijd
circa 25 min. Circa 553 kcal p.p. (bij 4 pers.)\
Bekijk ook de Kip met gele paprika en sesam of een ander lekker recept.