Recept: Chrostini

Crostini con pomodoro
De lekkerste bruschettes vol met tomaten, knoflook en olijfolie. Echte Toscaanse recepten!
Benodigdheden:
– Italiaans brood (bijv. ciabatta)
– Knoflookteen
– Toscaanse olijfolie
– Tomaten
Hoe?
Snijd het brood in plakken, rooster de plakken kort (in droge koekenpan), Snij een knoflookteen door en wrijf hier mee flink over het brood. Doe daar lekkere Toscaanse olijfolie overheen (niet te zuinig! Mag erin drijven!) en een beetje grof zout. Mmm! Verdeel dan royaal de in blokjes gesneden tomaten er overheen. Je mag het brood niet meer zien, er moet echt een berg op liggen.
Klaar!
Bereiden:
Circa 20 minuten. Circa 1220 kcal per heel brood.
Crostini Neri
Dit zijn kleine plakjes Italiaans brood, droog in de koekenpan geroosterd en royaal besmeerd met een echt Toscaans prutje.
Benodigdheden:
– Italiaans brood (bijv. ciabatta)
– 1 plak gerookt spek
– Halve ui
– Half bosje peterselie
– Halve winterpeen
– Stengel bleekselderij
– Olijfolie
– 300 g kippenlever
– Bouillonblokje kip
– Citroensap
Hoe?
Met keukenmachine fijn hakken: het spek, de ui, peterselie, winterpeen en de bleekselderij. Het mengsel in een pan met dikke bodem in de olie verhitten. Dan 300 g kippenlever gezouten en gepeperd erbij doen. Met 3 eetlepels kippenbouillon (van tablet en beetje citroensap op smaak brengen.) En dan dus royaal op het geroosterde brood.
Bereiden:
circa 30 minuten. Circa 2236 kcal per heel brood (ca. 20 sneetjes).
Bekijk ook Pici aglione en Taart met yoghurtbavaroise.