Recept – Fishpie met gestoofde prei
* 3 prei, in ringen en gewassen
* 1 klont boter (40 g) plus iets extra om schaal mee in te vetten
* 6 middelgrote vastkokende aardappels, geschild
* 240 g kabeljauw, in blokjes gesneden
* 250 g oude kaas, geraspt
* 400 ml slagroom
* peper uit de molen en zout
* 1 el tijmblaadjes
* 1 snuf paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak de preiringen in de boter in een koekenpan tot ze zacht zijn, breng op smaak met peper en zout. Schep ze daarna op een bord om iets af te koelen.
Snijd intussen de aardappels zo dun als je kunt, doe dit bijvoorbeeld met een schaaf.
Vet een ovenschaal in. Verdeel laagjes aardappel, prei en kabeljauw in de schaal. Bestrooi elke laag met wat geraspte kaas, maar houd ook wat achter voor erop.
Klop slagroom met de overgebleven kaas, peper en zout. Giet dit over de laagjes in de ovenschaal en bestrooi met wat tijmblaadjes en paprikapoeder. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak de fishpie 35-40 minuten in de hete oven met de folie erop, verwijder dan de folie en bak de pie dan nog 10-15 minuten of tot hij mooi goudbruin is.
Bereiden: circa 20 min. Baktijd circa 35 min. Circa 1200 kcal p.p.
Voor 2 personen
Bekijk ook het recept van de Zalm in korstje van tomatentabouleh met salade van haricots verts en artisjokharten of bekijk een van de andere heerlijke gerechten
Bekijk de andere visrecepten in Libelle 39