Recept – gevulde pompoentjes
Benodigdheden:
4-6 kleine pompoentjes (zo groot als een grapefruit)
40 gram boter
4 grote prei, in dunne schijfjes en gewassen
2 pastinaken, schoon en in blokjes
de blaadjes van een paar takjes tijm
250 gram oude Hollandse geitenkaas, geraspt
250 ml crème fraîche
1 eetl. mosterd
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd van de pompoen een dekseltjes af en eventueel een dun schijfje van de bodem om het pompoentje goed te laten staan.
Schep alle zaden eruit en schraap de hele binnenkant uit met een grote lepel. Het vruchtvlees kan blijven zitten, dat gaart straks mee.
Verhit de boter in een koekenpan en voeg de prei, pastinaak en de tijm toe. Bak op niet al te hoog vuur tot de prei zacht is en breng op smaak met zout en peper.
Schep de groente in een kom om iets af te koelen. Voeg dan de kaas, crème fraîche, mosterd en de peterselie toe.
Roer goed om en vul de pompoentjes ermee. Zet de deksels er weer op.
Zet 1 tot 1,5 uur in de oven tot de pompoen gaar is van binnen.
Dien op met 1 lepel!
Bereiden: circa 25 min. Baktijd: 1 – 1,5 uur. Circa 636 kcal p.p.
Bekijk ook het recept van spruitbeignets of andere lekkere recepten.
Bekijk de andere groentenrecepten in Libelle 42