Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Even geen koolhydraten? Zó maak je zelf gezonde bloemkoolrijst

Probeer je even wat minder koolhydraten te eten, of heb je gewoon zin om te experimenteren in de keuken? Dan is het maken van gezonde bloemkoolrijst een goed idee. Het klinkt wellicht ingewikkeld, maar geloof ons: je zet het in een handomdraai op tafel.

Het is namelijk een stuk goedkoper om het zelf te maken dan wanneer je het kant-en-klaar in de winkel koopt.

Advertentie

Opmars
Bloemkoolrijst heeft de afgelopen jaren plots zijn opmars gemaakt. Steeds meer mensen gebruiken dit gezonde en caloriearme alternatief voor normale rijst, aangezien het een lekkere én lichte vervanger is. Je krijgt ermee een extra portie groente binnen, terwijl je het gevoel hebt gewone rijst naar binnen te lepelen.

Benodigdheden
Je kunt het heel gemakkelijk zelf maken en het kost je maar weinig tijd ook. Het enige wat je nodig hebt? Een bloemkool (dat moge duidelijk zijn), kruiden, olie, een koekenpan en een keukenmachine. Dat laatste keukenapparaat is handig voor het vermalen van de bloemkool, zodat je de gewenste rijst-achtige structuur krijgt.

Instructies
Zo doe je het: hak de bloemkool in grove stukken en stop deze in de keukenmachine. Vergeet de stronk van de bloemkool niet, want die kun je gewoon opeten en bevat nog veel smaak ook. Laat de machine zijn werk doen tot er kleine ‘rijstkorreltjes’ overblijven.

Opbakken
Belangrijk is dat je de zelfgemaakte bloemkoolrijst nu niet in een pan met water laat koken, want zo worden de korrels zompig en blijft er niets van de gewenste structuur over. Bak de korrels daarom eventjes kort in een koekenpan met olie, en breng het op smaak met wat kruiden en zout. Dat is alles!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Bloemkoolrijst

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien