Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Recept - Groene aspergetaart met rauwe ham

Nou ja, wat een perfecte timing: Pasen en de opening van het aspergeseizoen vallen dit jaar samen. Komt dat even goed uit, want op de klassieke combinatie van eieren en asperges kennen we heel veel heerlijke variaties: een maaltijdsalade met groene asperges en ei, aspergefrittata, oeuf cocotte met asperges, er is genoeg keuze.

Advertentie

Benodigdheden

*1,5 kilo groene asperges, de harde kontjes verwijderd
*7 plakjes roomboter
*bladerdeeg
*wat bloem
*klontje boter
*150 g dun gesneden rauwe ham
*3 eieren
*200 ml slagroom
*150 g geraspte gruyère
*4 el gehakte dragon
*het sap en de rasp van ½ citroen
*zout en zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

Kook de asperges in 2 minuten beetgaar. Spoel ze direct koud af. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde lap die in een quichevorm van 24 cm doorsnede past. Vet de vorm in met het klontje boter en leg het deeg erin. Leg de asperges met de klok mee op het deeg. Snijd de ham in reepjes en strooi die erover. Klop de eieren met de room en de geraspte kaas, 2 eetlepels dragon, citroensap, peper en zout. Giet het mengsel over de asperges en ham in de vorm en bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 30 minuten mooi gaar. Meng de citroenrasp met de overgebleven dragon en strooi dat vlak voor het serveren over de taart. Eet met groene sla erbij.

Bereiden: circa 30 min. Bakken: ca. 30 min. Circa 448 kcal per punt (bij 8 punten).

Bekijk ook het recept van de witte aspergesoep, of bekijk meer recepten op www.libelle.nl/culinair

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien