Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Recept - Hartige taart

Hartige taart met bloemkool, broccoli en zalm

Zalm blijft eeuwig hip, want zeg nou zelf: die kleur kan toch overal? In huis, op je bord, en het is enorm grappig om het eten te matchen met die nieuwe jurk. De smaak past trouwens ook bij van alles, van stamppot tot risotto. Proef maar!

Advertentie

Benodigdheden:

Voor het deeg:
* 300 g bloem
* 150 g boter + extra om mee in te vetten
* zout * 1 eidooier
* 2-3 el ijskoud water
* blindbakkorrels of gedroogde bonen

Voor de vulling:
* 1 kleine bloemkool in roosjes (ca. 400 g)
* 1 stronk broccoli in gelijke roosjes (ca. 400 g)
* 200 g gerookte zalm in repen
* 100 g roomkaas
* 250 ml slagroom
* 5 eieren
* 4 el gehakte dille
* peper en zout

Hoe?

Kneed van de ingrediënten voor het deeg snel en met koele handen een bal. Voeg druppels water toe als het te droog is. Druk tot een platte schijf, verpak deze in plasticfolie en laat in de koelkast 1 uur rusten. Vet een springvorm (Ø 26 cm) in. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de koelkast en leg het 15 minuten op het aanrecht om op kamertemperatuur te komen.
Bestuif aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 0,5 cm dik. Rol het voorzichtig terug op de deegroller en rol het uit over de springvorm. Druk met de duim het deeg tegen de randen van de vorm en snijd met een scherp mesje de randen af.
Leg een vel bakpapier op het deeg in de vorm, druk het mooi uit en vul met blindbakkorrels of gedroogde bonen. Bak de bodem 15 minuten voor in de oven, haal hem er dan uit en til het bakpapier met de blinde vulling (hergebruik!) eruit. Laat een ruime pan water aan de kook komen, voeg een snuf zout toe en kook hierin de bloemkool en broccoli in 6 minuten bijna gaar.
Spoel af onder koud water, laat goed uitlekken en verdeel de roosjes dan over de bodem van de vorm. Verdeel hier de repen zalm over. Klop de overige ingrediënten glad en giet dit mengsel over de vulling. Bak de taart circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Serveer met groene sla.

Bereidingstijd:

35 min., rusttijd 1 uur, baktijd 25 min. Ca. 434 Kcal. per punt (bij 10 punten)

Bekijk ook de Citroenrisotto of een ander lekker recept.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien