Recept - Keftedes met tzatziki Gehaktballetjes met yoghurtsaus

Keftedes met tzatziki Gehaktballetjes met yoghurtsaus voor 4 personen
Mmm… mezze: dat zijn kleine Arabische gerechtjes, waar je ons nachts voor kunt wakker maken, zo lekker zijn ze. Met deze vier recepten heb je zo een compleet feestmaal in elkaar gedraaid. Maar één of twee gerechtjes is ook lekker – beetje brood erbij, kopje muntthee, mmm… Geeft meteen een vakantiegevoel.
Benodigdheden
*600 g lamsgehakt
*50 g vers broodkruim
*1 ui, geraspt
*1 ei
*paar takjes gehakte peterselie
*1 el oregano
*paar takjes gehakte munt
*1 teen knoflook, geperst
*zout en peper uit de molen
*olijfolie om in te bakken
Voor de saus:
*een halve geraspte komkommer
*snuf zeezout
*250 ml yoghurt, bij voorkeur Griekse
*paar takjes gehakte munt
*een snuf paprika
*1 kleine teen knoflook, geperst
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar. Rol er balletjes ter grootte van kleine golfballen van. Bak ze in een flinke laag hete olie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak intussen de yoghurtsaus. Bestrooi de komkommer met een snuf zeezout, laat deze tijdens het bakken van de balletjes uitlekken in een zeef, en knijp hem dan uit tot al het vocht eruit is. Vermeng de uitgeknepen komkommer met de yoghurt, munt, paprikapoeder en de knoflook. Breng de saus op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
Bereiden: ca. 35 min. Circa 438 kcal per persoon (bij 4 pers.)
Bekijk meer recepten op www.libelle.nl/culinair