Amsterdam Light Festival met korting >

Recept – Kerrie, kokos & wortelsoep

Als je even niet weet wat je moet maken, maak dan soep! Niet alleen lekker voor ‘s avonds, maar ook lekker voor de lunch de dag erna!

* 2 el kokosolie (of boter)
* 1 ui, geschild en grofgehakt
* 1 kg wortelen, schoon en in kleine blokjes
* 2,5 cm verse gember, fijngeraspt
* 1 el kerriepoeder
* snuf cayennepeper, naar smaak
* 1 l groentebouillon
* 1 blikje kokosmelk (400 ml)
* zout en peper

Verhit de kokosolie in een grote pan en voeg de uien toe. Laat ze ongeveer 7 minuten smoren. Voeg dan de wortelen, gember, kerriepoeder en cayennepeper toe en bak alles 5 minuten al omscheppend mee. Giet de bouillon en de kokosmelk erop. Leg een deksel half op de pan en kook de soep tot de groenten zacht zijn, ongeveer 15 minuten.

Schep een hand wortelen uit de soep voor de garnering. Zet opzij. Pureer de soep helemaal glad. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de achtergehouden wortelblokjes.
Bereiden: circa 45 min. Circa 206 kcal p.p. (bij 6 pers.).

Bekijk ook het recept voor de Italiaanse pasta- en bonensoep of een van de andere heerlijke recepten.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien