Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Recept - Kip met gele paprika en sesam

Kip met gele paprika en sesam Van Karin Luiten: kokenmetkarin.nl én koken.blogo.nl
De absolute koningin van het Nederlandse kookblog is Karin. Deze culinair journaliste en illustrator vindt naast al haar culinaire werkzaamheden, waar ze de wereld voor over reist, ok nog de tijd om ons bijna dagelijks op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in culiland. Daarnaast is ze auteur van bestsellers zoals Zonder pakjes en zakjes (deel 1 én 2), schrijft ze samen met Onno Kleyn de jaarlijkse Culinaire kalender en schrijft ze elke zaterdag in Trouw. Op haar website zijn ook veel recepten en kookfilmpjes te vinden. Voor Libelle wist ze nog tijd te maken voor een lekker recept, wij buigen diep.

Voor 4 personen

* 400 g kipdijenvlees (of kipfilet)
* 2 gele paprika’s
* 1 el sesamzaadjes
* 1 knoflookteen
* ± 3 cm verse gember
* 1 Spaanse peper
* 3 tl maïzena
* 2 el ketjap manis
* 2 el sesamolie
* plantaardige olie om te bakken
* versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukjes en bestrooi met 2 theelepels maïzena. Roer ketjap, sesamolie en zwarte peper door elkaar in een kom en schep de kip erdoor. Laat een kwartiertje marineren. Roer 1 theelepel maïzena los in een half kopje water. Hak de knoflook, gember en Spaanse peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Zet alles klaar bij het fornuis. Verhit de wok zonder olie. Rooster de sesamzaadjes al omscheppend goudbruin.
Haal eruit en houd apart. Verhit een scheutje olie in de wok. Bak de knoflook, gember en Spaanse peper eventjes aan. Roer de reepjes kip erdoorheen en bak 1 minuut. Haal uit de wok en houd apart. Verhit indien nodig nog wat olie in de wok en roerbak de paprikareepjes tot ze zacht zijn. Doe de kip er weer bij. Giet eventuele overgebleven marinade en het kopje maïzenawater erbij en laat even pruttelen tot een sausje. Strooi de sesamzaadjes erover. Lekker met rijst.

Tips: Neem een lepeltje sambal in plaats van Spaanse peper. Garneer eventueel met wat ringetjes lente-ui of verse koriander.

Bereidingstijd

Marineren: 15 min.
Bereiden: circa 10 min. (zonder rijst). Circa 273 kcal p.p. (bij 4 pers.) zonder rijst. Circa 433 kcal p.p. mét rijst.

Bekijk ook de Coquilles met aardappeltjes, doperwtenpuree & krokant gebakken pancetta of een ander lekker recept.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien