Recept - Kokosontbijtje met quinoa en vers fruit

Kokosontbijtje met quinoa en vers fruit
Benodigdheden
75 g quinoa
200 ml kokosmelk
2 el water
1 el honing (of naar smaak)
een snuf zout
50 g geraspte kokos
150 g rood fruit, schoon
1 banaan, in schijfjes
bereidingswijze
Giet de quinoa in een zeef en zet de zeef op een grote kom. Giet er royaal water op. Wrijf met schone handen de korrels ½ minuut tegen elkaar. Spoel ze af en herhaal de handeling nog eens. Meng de quinoa met de kokosmelk, 2 eetlepels water, honing en zout in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager en kook onder af en toe roeren zo’n 12 minuten of tot het vocht is geabsorbeerd. Tegen het einde van de kooktijd is het handig om te blijven roeren om aanbranden te voorkomen. Rooster intussen de geraspte kokos in een droge koekenpan tot het bruin en krokant is. Schep de quinoa in 4 kommetjes, verdeel het fruit erover en bestrooi met de geraspte kokos.
Bereiden: 20 min. Kcal: 305 p.p. (bij 4 pers.).